receptenhoofdgerechten

Boordevol inspiratie voor een heerlijke maaltijd

We bieden een aantal heerlijke recepten aan om uit te proberen. Zo hebben we een aantal heerlijke pasta recepten, maar daarnaast leren we je ook zelf mayonaise maken. Ideaal voor bij klassiekers zoals fish & chips. Of ga jij deze keer voor iets heel anders? Zoals het recept butternut of paprika gevuld met gehakt bijvoorbeeld. Eén ding is zeker - met alle onze recepten ga je een heerlijk maaltijd koken. 

Bereid je hoofdgerechten met seizoensgebonden producten

Scoren met een hoofdgerecht met Nutri-score A of B

Haal je keukengerei maar boven, want met deze heerlijke hoofdgerechten ga je zeker scoren. Ze zijn niet alleen super lekker, maar ze hebben ook nog eens een Nutri-score A of B. Nu zijn we benieuwd... Welk topgerecht ga jij eerst maken? Ga je voor de lasagne bolognaise met basilicum of spreekt de quiche met mosselen en prei je meer aan?  Eerder een liefhebber van kip? Met de kipfiletes met coulis van rode paprika heb jij in minder dan 30 minuten een lekkere maaltijd op je bord.

Een maaltijd voor een prikje!

Echt wel een prikje. Met enkele van onze Kleine Leeuwtjes ingrediënten tover jij een lekkere maaltijd op je bord voor een klein budget. Goed én goedkoop? Zelfs voor minder dan €3! Klinkt dat als muziek in je oren? Laten we dan maar snel beginnen. Kook een Shakshuka met kikkererwten en verse geitenkaas of broccoliquiche met spek en cashewnoten. Voor de pasta addicts zal ook de penne met bloemkoolcarbonara snel het hartje veroveren.

Restjes herleven: recepten voor een smakelijke tweede kans

Verspillen van voedsel? Nee, daar doen wij niet aan mee. Ook met de restjes weten wij opnieuw een heerlijke maaltijd in elkaar te steken. En die zijn nog lekker ook. Wat komkommer, tomaat, rode ui, balsamico azijn en basilicum en je hebt al een panzanella op je bord. Met schelvishaasje, eitjes, augurken, zilveruitjes, kappertjes, waterkers en een citroen, kook jij een schelvis in een chips-jasje met homemade tartaarsaus. Aan tafel!

Verrassende combinaties in de Belgische keuken

Als Belg zijn we kampioenen in heerlijke maaltijden bereiden. Hierbij zorgden we door de jaren heen voor verrassende combinaties die leiden tot culinaire hoogstandjes. Probeer jij ze uit?  Ga voor de mosselen met amber bier, stoofvlees op Vlaamse wijze met peperkoek, quiche met prei en grijze garnalen of konijn met Westmalle Tripel. Ook de witlooftatin met geitenkaas en honing is er eentje om zeker klaar te maken. Verrassend genieten!

Flexi-gerechten waarvan je kan blijven eten

Klassieke gerechtjes met een flexi-twist? Dat kan! Hieronder vind je lekkere gerechten die je sowieso bekend voorkomen... maar dan flexi-proof. Spaghetti met aubergines, kruidige rijst met champignons, chili sin carne, een klassieke ratatouille of een quiche met wortelen en feta doen alvast onze buikjes rammelen. En dan luidt de vraag: "Euhm... wanneer eten we?". 

Ontdek alle recepten per menugang