Eenpanspotje van zalm, groenten en kokosmelk
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g zalmfilet
- 500 g zoete aardappelen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode chilipeper
- 1 ui
- 25 cl kokosmelk
- 680 g passata
- verse koriander
- 250 g basmatirijst
- 1 groentebouillonblokje
- 4 eetlepels arachideolie
- 2 teentje knoflook
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990031300249200000
S1971110500005800000
F2008120300394620000
S2012041900149800000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 25 min kooktijd
- Doe de grofgehakte ui in de beker van de hakmolen. Voeg de ontpitte en in stukjes gesneden chilipeper toe, de gehakte lookteentjes, enkele takjes koriander, 1 eetlepel olie en een beetje passata. Laat malen tot een homogene marinade. Giet de marinade in een schaal, voeg de in blokjes gesneden zalm toe, meng en dek af.
- Schil en snij de zoete aardappelen in grote blokjes. Snij de paprika’s in vierkantjes. Bak alles even aan in 3 eetlepels olie in een stoofpot op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de rest van de passata toe. Giet 10 cl water in de lege bokaal, schud en giet eveneens in de stoofpot. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen.
- Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en laat nog 10 min. sudderen.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de kokosmelk in de stoofpot en breng opnieuw aan de kook. Voeg de zalm en de marinade toe en breng langzaam aan de kook. Dek af en laat 3 min. op zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 2 min. rusten.
- Breng op smaak met peper en zout en dien meteen op, bestrooid met gehakte koriander. Serveer met de rijst.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 458; energie (kCal): 109; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 896,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990031300249200000
S1971110500005800000
F2008120300394620000
S2012041900149800000
Laad nog 4 producten