Eenpanspotje van zalm, groenten en kokosmelk
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 500 g zalmfilet
- 500 g zoete aardappelen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode chilipeper
- 1 ui
- 25 cl kokosmelk
- 680 g passata
- verse koriander
- 250 g basmatirijst
- 1 groentebouillonblokje
- 4 el arachideolie
- 2 gousses teentje knoflook
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2022081200105410000
F2017010400362100000
F2020032400055530000
F2020032400055570000
F2020032400055560000
F2021022400077530000
F2008061600315030000
S2022061500632230000
S2021082500575880000
S2001020200272250000
S2002021400101440000
S2007090700149490000
S1971110500005800000
F2008102300300430000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 25 min kooktijd
- Doe de grofgehakte ui in de beker van de hakmolen. Voeg de ontpitte en in stukjes gesneden chilipeper toe, de gehakte lookteentjes, enkele takjes koriander, 1 el olie en een beetje passata. Laat malen tot een homogene marinade. Giet de marinade in een schaal, voeg de in blokjes gesneden zalm toe, meng en dek af.
- Schil en snijd de zoete aardappelen in grote blokjes. Snijd de paprika’s in vierkantjes. Bak alles even aan in 3 el olie in een stoofpot op middelhoog vuur. Voeg na 5 min de rest van de passata toe. Giet 10 cl water in de lege bokaal, schud en giet eveneens in de stoofpot. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min sudderen.
- Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en laat nog 10 min sudderen.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de kokosmelk in de stoofpot en breng opnieuw aan de kook. Voeg de zalm en de marinade toe en breng langzaam aan de kook. Dek af en laat 3 min op zacht vuur sudderen. Neem van het vuur en laat nog 2 min rusten.
- Breng op smaak met peper en zout en dien meteen op, bestrooid met gehakte koriander. Serveer met de rijst.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 458; energie (kCal): 109; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 896,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2022081200105410000
F2017010400362100000
F2020032400055530000
F2020032400055570000
F2020032400055560000
F2021022400077530000
F2008061600315030000
S2022061500632230000
S2021082500575880000
S2001020200272250000
S2002021400101440000
S2007090700149490000
S1971110500005800000
F2008102300300430000