Recept zoekresultatenSalade van Griekse pasta, spinazie, feta en pijnboompitten
Delhaize logo
  • Salade van Griekse pasta, spinazie, feta en pijnboompitten
    B
Salade van Griekse pasta, spinazie, feta en pijnboompittenB

Salade van Griekse pasta, spinazie, feta en pijnboompitten

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 5 e.l. olijfolie
  • 5 el citroensap
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 300 g kerstomaten
  • 250 g kleine Griekse pasta
  • 12 feuilles basilicumblaadjes
  • 4 el pijnboompitten
  • 200 g feta
  • 50 g gerimpelde zwarte olijven
  • peper
  • 5 e.l. olijfolie
  • 5 el citroensap
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 300 g kerstomaten
  • 250 g kleine Griekse pasta
  • 12 feuilles basilicumblaadjes
  • 4 el pijnboompitten
  • 200 g feta
  • 50 g gerimpelde zwarte olijven
  • peper

Begin met koken

: 20 minuten
1
Gaar de pasta 12 min. in licht gezouten kokend water, giet af en spoel goed onder koud water.
2
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Zet opzij.
3
Halveer de kerstomaten en doe ze in een grote slakom. Voeg de in kleine blokjes gesneden feta toe, de olijven, het grofgehakte basilicum en de spinazieblaadjes.
4
Doe er de uitgelekte pasta bij, het citroensap en de olijfolie. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Voeg de pijnboompitten toe en serveer.
5
Als je de salade op voorhand bereidt, voeg dan de spinazie, het basilicum en de pijnboompitten pas toe net voor het serveren.
1
Gaar de pasta 12 min. in licht gezouten kokend water, giet af en spoel goed onder koud water.
2
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Zet opzij.
3
Halveer de kerstomaten en doe ze in een grote slakom. Voeg de in kleine blokjes gesneden feta toe, de olijven, het grofgehakte basilicum en de spinazieblaadjes.
4
Doe er de uitgelekte pasta bij, het citroensap en de olijfolie. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Voeg de pijnboompitten toe en serveer.
5
Als je de salade op voorhand bereidt, voeg dan de spinazie, het basilicum en de pijnboompitten pas toe net voor het serveren.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 712; energie (kCal): 171; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 14,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 633,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 712; energie (kCal): 171; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 14,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 633,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Grieks
Vegetarisch
Barbecue,Picknick,Veggie - minder dan 3€
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Kerstomaten

Cirio

Kerstomaten

400 gr

€2,15

Pasta | Dierenpasta | Bio

Delhaize

Pasta | Dierenpasta | Bio

350 gr

Bio

€2,39

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

200 gr

€9,59

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Olijven | Zwart | Zonder pit

Delhaize

Olijven | Zwart | Zonder pit

180 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
€21,65