• Kwartels met druiven

Kwartels met druiven

Kwartels met druiven
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 8 kwartels
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 2 blikken ontpitte druiven op druivensap (411 g)
  • 4,4 dl verse lichte kalfsfond
  • 1 dl witte vermout
  • 40 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • 2 dl room
  • 8 kwartels
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 2 blikken ontpitte druiven op druivensap (411 g)
  • 4,4 dl verse lichte kalfsfond
  • 1 dl witte vermout
  • 40 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • 2 dl room

Begin met koken

: 45 min.
  1. 1
    Maak de filets en de bouten van de kwartels los. Schik ze, met de velkant naar boven, op een ovenplaat en verwijder de pluimrestjes met een brander. Geen brander in huis? Het lukt ook met een kleine pincet!
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 160°C. Breng de bouten en de filets op smaak. Bak ze kort aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter. Haal ze uit de pan (laat ze goed uitlekken) en fruit de fijngesnipperde uien op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg de karkassen na 2 min. toe en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van 1 blik druiven, de kalfsfond, de vermout en het kruidentuiltje toe. Laat op een vrij hoog vuur met de helft inkoken.
  3. 3
    Schuif de bouten en de filets 8 min. in de oven.
  4. 4
    Giet de inhoud van de sauteerpan door een puntzeef en doe de gefilterde saus terug in de sauteerpan. Voeg de room en de druiven toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
  5. 5
    Doe de filets en de bouten in de saus. Dien heet op en werk af met tijm. En als bijgerecht? Een lekkere knolselderpuree is bij voorbeeld een optie!
  1. 1
    Maak de filets en de bouten van de kwartels los. Schik ze, met de velkant naar boven, op een ovenplaat en verwijder de pluimrestjes met een brander. Geen brander in huis? Het lukt ook met een kleine pincet!
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 160°C. Breng de bouten en de filets op smaak. Bak ze kort aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter. Haal ze uit de pan (laat ze goed uitlekken) en fruit de fijngesnipperde uien op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg de karkassen na 2 min. toe en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van 1 blik druiven, de kalfsfond, de vermout en het kruidentuiltje toe. Laat op een vrij hoog vuur met de helft inkoken.
  3. 3
    Schuif de bouten en de filets 8 min. in de oven.
  4. 4
    Giet de inhoud van de sauteerpan door een puntzeef en doe de gefilterde saus terug in de sauteerpan. Voeg de room en de druiven toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
  5. 5
    Doe de filets en de bouten in de saus. Dien heet op en werk af met tijm. En als bijgerecht? Een lekkere knolselderpuree is bij voorbeeld een optie!
Per 100 g: Energie: 101 kcal – Vetten: 5,8 g – Koolhydraten: 6 g - Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 5,2 g

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 101 kcal – Vetten: 5,8 g – Koolhydraten: 6 g - Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 5,2 g
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Bouquet garni
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize 2 Kwartels
    4 × 320 gr
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
    500 gr
  • Maggi Kalfsfond
    110 gr
    2de tegen -50%
  • Martini Vermouth | Riserva Special Ambrato
    75 cl
    2de tegen -40%
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    1+1 gratis
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€59,28