Recept zoekresultatenKwartels met druiven
Delhaize logo
  • Kwartels met druiven
Kwartels met druiven

Kwartels met druiven

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 kwartels
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 2 blikken ontpitte druiven op druivensap (411 g)
  • 4,4 dl verse lichte kalfsfond
  • 1 dl witte vermout
  • 40 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • 2 dl room
  • 8 kwartels
  • 2 uien
  • 4 takjes tijm
  • 2 blikken ontpitte druiven op druivensap (411 g)
  • 4,4 dl verse lichte kalfsfond
  • 1 dl witte vermout
  • 40 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • 2 dl room

Begin met koken

: 45 min.
1
Maak de filets en de bouten van de kwartels los. Schik ze, met de velkant naar boven, op een ovenplaat en verwijder de pluimrestjes met een brander. Geen brander in huis? Het lukt ook met een kleine pincet!
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Breng de bouten en de filets op smaak. Bak ze kort aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter. Haal ze uit de pan (laat ze goed uitlekken) en fruit de fijngesnipperde uien op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg de karkassen na 2 min. toe en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van 1 blik druiven, de kalfsfond, de vermout en het kruidentuiltje toe. Laat op een vrij hoog vuur met de helft inkoken.
3
Schuif de bouten en de filets 8 min. in de oven.
4
Giet de inhoud van de sauteerpan door een puntzeef en doe de gefilterde saus terug in de sauteerpan. Voeg de room en de druiven toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
5
Doe de filets en de bouten in de saus. Dien heet op en werk af met tijm. En als bijgerecht? Een lekkere knolselderpuree is bij voorbeeld een optie!
1
Maak de filets en de bouten van de kwartels los. Schik ze, met de velkant naar boven, op een ovenplaat en verwijder de pluimrestjes met een brander. Geen brander in huis? Het lukt ook met een kleine pincet!
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Breng de bouten en de filets op smaak. Bak ze kort aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter. Haal ze uit de pan (laat ze goed uitlekken) en fruit de fijngesnipperde uien op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg de karkassen na 2 min. toe en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van 1 blik druiven, de kalfsfond, de vermout en het kruidentuiltje toe. Laat op een vrij hoog vuur met de helft inkoken.
3
Schuif de bouten en de filets 8 min. in de oven.
4
Giet de inhoud van de sauteerpan door een puntzeef en doe de gefilterde saus terug in de sauteerpan. Voeg de room en de druiven toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
5
Doe de filets en de bouten in de saus. Dien heet op en werk af met tijm. En als bijgerecht? Een lekkere knolselderpuree is bij voorbeeld een optie!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 101 kcal – Vetten: 5,8 g – Koolhydraten: 6 g - Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 5,2 g

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 101 kcal – Vetten: 5,8 g – Koolhydraten: 6 g - Vezels: 0,5 g – Eiwitten: 5,2 g
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

2 Kwartels

Delhaize

2 Kwartels

4 × 320 gr

€27,96

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt

Delhaize

Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,55

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout

Cinzano

Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout

75 cl

€7,15

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€48,81