1
Maak de filets en de bouten van de kwartels los. Schik ze, met de velkant naar boven, op een ovenplaat en verwijder de pluimrestjes met een brander. Geen brander in huis? Het lukt ook met een kleine pincet!
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Breng de bouten en de filets op smaak. Bak ze kort aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter. Haal ze uit de pan (laat ze goed uitlekken) en fruit de fijngesnipperde uien op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg de karkassen na 2 min. toe en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van 1 blik druiven, de kalfsfond, de vermout en het kruidentuiltje toe. Laat op een vrij hoog vuur met de helft inkoken.
3
Schuif de bouten en de filets 8 min. in de oven.
4
Giet de inhoud van de sauteerpan door een puntzeef en doe de gefilterde saus terug in de sauteerpan. Voeg de room en de druiven toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
5
Doe de filets en de bouten in de saus. Dien heet op en werk af met tijm. En als bijgerecht? Een lekkere knolselderpuree is bij voorbeeld een optie!
1
Maak de filets en de bouten van de kwartels los. Schik ze, met de velkant naar boven, op een ovenplaat en verwijder de pluimrestjes met een brander. Geen brander in huis? Het lukt ook met een kleine pincet!
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Breng de bouten en de filets op smaak. Bak ze kort aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter. Haal ze uit de pan (laat ze goed uitlekken) en fruit de fijngesnipperde uien op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Voeg de karkassen na 2 min. toe en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van 1 blik druiven, de kalfsfond, de vermout en het kruidentuiltje toe. Laat op een vrij hoog vuur met de helft inkoken.
3
Schuif de bouten en de filets 8 min. in de oven.
4
Giet de inhoud van de sauteerpan door een puntzeef en doe de gefilterde saus terug in de sauteerpan. Voeg de room en de druiven toe. Laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
5
Doe de filets en de bouten in de saus. Dien heet op en werk af met tijm. En als bijgerecht? Een lekkere knolselderpuree is bij voorbeeld een optie!