C

Pizza met rauwe ham, mozzarella en basilicum

Pizza met rauwe ham, mozzarella en basilicumC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g rauwe ham (sneetjes)
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 125 g mozzarellabolletjes
  • 40 g parmigianoschilfers
  • 30 g basilicum
  • 40 g zwarte olijven
  • 1,5 dl tomatenpassata
  • 2 g gedroogde oregano
  • 250 g bloem
  • 15 g verse gist
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1,5 dl water
  • 1 kl suiker
  • 1 kl zout
  • 100 g rauwe ham (sneetjes)
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 125 g mozzarellabolletjes
  • 40 g parmigianoschilfers
  • 30 g basilicum
  • 40 g zwarte olijven
  • 1,5 dl tomatenpassata
  • 2 g gedroogde oregano
  • 250 g bloem
  • 15 g verse gist
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1,5 dl water
  • 1 kl suiker
  • 1 kl zout

Begin met koken

: 10 min + 1u rusttijd + 15 min baktijd
  1. 1
    Meng 2 el warm water met de gist en laat 15 min rusten. Meng ondertussen de bloem, de suiker en het zout.
  2. 2
    Voeg het gistmengsel bij de bloem. Giet de olijfolie erbij en voeg beetje bij beetje, al roerend, 1,5 dl water toe en kneed het deeg tot het niet meer aan je vingers kleeft en elastisch is. Eindig met een beetje bloem. Bedek met een keukendoek en laat het deeg 1 u rusten.
  3. 3
    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg zo fijn mogelijk uit en bestrijk met de tomatenpassata. Beleg met de geraspte mozzarella, de ham en de olijven. Bestrooi met de gedroogde oregano en kruid met peper en zout. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 15 min tot hij krokant is. Werk net voor het serveren af met de mozzarellabolletjes, de parmigianoschilfers en de basilicum.
  1. 1
    Meng 2 el warm water met de gist en laat 15 min rusten. Meng ondertussen de bloem, de suiker en het zout.
  2. 2
    Voeg het gistmengsel bij de bloem. Giet de olijfolie erbij en voeg beetje bij beetje, al roerend, 1,5 dl water toe en kneed het deeg tot het niet meer aan je vingers kleeft en elastisch is. Eindig met een beetje bloem. Bedek met een keukendoek en laat het deeg 1 u rusten.
  3. 3
    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg zo fijn mogelijk uit en bestrijk met de tomatenpassata. Beleg met de geraspte mozzarella, de ham en de olijven. Bestrooi met de gedroogde oregano en kruid met peper en zout. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 15 min tot hij krokant is. Werk net voor het serveren af met de mozzarellabolletjes, de parmigianoschilfers en de basilicum.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 886; energie (kCal): 212; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 18,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 11,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 573,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 886; energie (kCal): 212; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 18,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 11,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 573,25
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Taste of Inspirations Prosciutto cotto alle erbe
    100 gr
    3+1 gratis
  • Galbani Mozzarella | Rol | Maxi
    2 × 250 gr
  • Taste of Inspirations Parmigiano reggiano | AOP | Blok
    +/- 250 gr
    3+1 gratis
  • Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
  • Delhaize Zwarte olijf
    130 gr
  • Delhaize Gezeefde tomaten
    500 gr
    3+1 gratis
  • Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
  • Bruggeman Bakkersgist
    42 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Valvert Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1,5 l
    -10% voor 4 Online
  • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg

Totaal:

+/-€27,38