receptensalades

Recepten voor lekkere salades

Salades zijn echte alleskunners, want je serveert ze perfect als lunch, voorgerecht, bijgerecht én hoofdgerecht. Een salade is bovendien rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Redenen genoeg dus om eens vaker een slaatje op het menu te zetten!

Ga voor een bekende klassieker als salade niçoise, caesarsalade of pastasalade of trakteer je smaakpapillen op iets nieuws met linzensalade, burratasalade of een Midden-Oosters slaatje met kikkererwten en halloumi. Wat je ook zoekt, wij hebben een recept voor je nieuwe favoriete salade.

Slaatjes met producten van het seizoen

Een gezonde boost: voedzame salades met Nutri-Score A en B

Heb jij graag een gezonde boost doorheen de dag? Dan is een voedzame salades met Nutri-Score een goede keuze. Maar wie dacht dat salades weinig variëteit kent, heeft het grondig mis! Zo kan je een klassieker maken zoals de salade niçoise of gaan voor iets gewaagder zoals de bombay salade met mini-asperges of een Thaise salade met kip. Ook een Luikse salade met krielaardappelen, princessenboontjes en spek is een topper van formaat. De salade met racelettekaas, walnoten en spekjes is daarnaast een super makkelijke variant die iedereen weet te bekoren.

Ontdek alle recepten per menugang