Recept zoekresultatenPenne met bloemkoolcarbonara
Delhaize logo
  • Penne met bloemkoolcarbonara
    B
Penne met bloemkoolcarbonaraB

Penne met bloemkoolcarbonara

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 600 g bloemkool
  • 200 g fijne bevroren doperwten
  • 400 g penne Ziti
  • 150 g geraspte emmental
  • 6 dl volle melk
  • 1 el olijfolie
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • peper
  • zout
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 600 g bloemkool
  • 200 g fijne bevroren doperwten
  • 400 g penne Ziti
  • 150 g geraspte emmental
  • 6 dl volle melk
  • 1 el olijfolie
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Snijd de bloemkoolroosjes en -steeltjes in kleine stukjes (je hebt ± 500 g nodig). Breng ze met de melk en het verkruimelde bouillonblokje zachtjes aan de kook in een kookpot, zet het deksel op de pan en laat 15 min. sudderen.
2
Bak de spekreepjes in een braadpan met de olijfolie.
3
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Voeg op het einde van de kooktijd de diepgevroren erwtjes toe en giet af.
4
Haal de kookpot met de bloemkool van het vuur, voeg ⅓ van de geraspte emmental toe en mix fijn tot een smeuïge saus. Breng verder op smaak.
5
Meng de saus met de penne en de erwtjes. Voeg de uitgelekte spekreepjes toe en serveer met de rest van de geraspte emmental.
1
Snijd de bloemkoolroosjes en -steeltjes in kleine stukjes (je hebt ± 500 g nodig). Breng ze met de melk en het verkruimelde bouillonblokje zachtjes aan de kook in een kookpot, zet het deksel op de pan en laat 15 min. sudderen.
2
Bak de spekreepjes in een braadpan met de olijfolie.
3
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Voeg op het einde van de kooktijd de diepgevroren erwtjes toe en giet af.
4
Haal de kookpot met de bloemkool van het vuur, voeg ⅓ van de geraspte emmental toe en mix fijn tot een smeuïge saus. Breng verder op smaak.
5
Meng de saus met de penne en de erwtjes. Voeg de uitgelekte spekreepjes toe en serveer met de rest van de geraspte emmental.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 153 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 16,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 7,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 153 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 16,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 7,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Doperwten | 1+1

Bonduelle

Doperwten | 1+1

2 x 280 gr

€1,89

Pasta | Penne Rigate N20

La Molisana

Pasta | Penne Rigate N20

500 gr

€2,15

Emmental | Geraspt

Delhaize

Emmental | Geraspt

150 gr

€1,55

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€12,12