Recept zoekresultatenLasagne bolognaise met basilicum
Delhaize logo
  • Lasagne bolognaise met basilicum
    B

Lasagne bolognaise met basilicum

Lasagne bolognaise met basilicumB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 potten tomatensaus Basilico Delhaize
  • 300 g lasagnevellen
  • 80 g geraspte kaas Gratin Mix Delhaize
  • 300 g gemengd gehakt (varken-kalf)
  • 1 ajuin
  • 130 g wortelen
  • 50 cl melk
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 snufje gemalen muskaatnoot
  • 30 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 30 g bloem
  • 2 potten tomatensaus Basilico Delhaize
  • 300 g lasagnevellen
  • 80 g geraspte kaas Gratin Mix Delhaize
  • 300 g gemengd gehakt (varken-kalf)
  • 1 ajuin
  • 130 g wortelen
  • 50 cl melk
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 snufje gemalen muskaatnoot
  • 30 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 30 g bloem

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op stand 6 of 180°C. Doe de olijfolie in een pan en bak er de versnipperde ajuin, het gehakt en de geraspte wortelen in. Strooi er de Italiaanse kruiden over en zorg ervoor dat er tijdens het bakken geen grote brokken worden gevormd. Wanneer alles een mooi kleurtje krijgt voeg je de tomatensaus toe. Kruid het geheel af met peper en zout. Laat zachtjes verder pruttelen.
2
Maak de bechamelsaus: laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij. Roer voortdurend en voeg na 1 min de melk al kloppend toe. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus zich bindt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3
Laat 6 lasagneblaadjes zo’n 3 min koken. Haal ze er uit met een schuimspaan en leg ze in koud water. Doe hetzelfde met de 6 andere vellen.
4
Hou één pollepel bechamelsaus opzij en meng de rest met de bolognaisesaus. Schep hiervan een laag op de bodem van een grote ovenschotel en bedek ze met uitgelekte lasagnevellen. Bestrijk opnieuw met saus en herhaal alles. Eindig met lasagnevellen waarover je de resterende pollepel bechamelsaus giet en geraspte kaas strooit. Bak de lasagne gedurende 30 min in de oven. Dien warm op.
1
Verwarm de oven voor op stand 6 of 180°C. Doe de olijfolie in een pan en bak er de versnipperde ajuin, het gehakt en de geraspte wortelen in. Strooi er de Italiaanse kruiden over en zorg ervoor dat er tijdens het bakken geen grote brokken worden gevormd. Wanneer alles een mooi kleurtje krijgt voeg je de tomatensaus toe. Kruid het geheel af met peper en zout. Laat zachtjes verder pruttelen.
2
Maak de bechamelsaus: laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij. Roer voortdurend en voeg na 1 min de melk al kloppend toe. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus zich bindt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3
Laat 6 lasagneblaadjes zo’n 3 min koken. Haal ze er uit met een schuimspaan en leg ze in koud water. Doe hetzelfde met de 6 andere vellen.
4
Hou één pollepel bechamelsaus opzij en meng de rest met de bolognaisesaus. Schep hiervan een laag op de bodem van een grote ovenschotel en bedek ze met uitgelekte lasagnevellen. Bestrijk opnieuw met saus en herhaal alles. Eindig met lasagnevellen waarover je de resterende pollepel bechamelsaus giet en geraspte kaas strooit. Bak de lasagne gedurende 30 min in de oven. Dien warm op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 723; energie (kCal): 173; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 751,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 723; energie (kCal): 173; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 751,68
Italiaans
Kids,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
+/- 350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Saus | Basilicum
Delhaize Saus | Basilicum
2 × 190 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Pasta | Lasagne | Ei
De Cecco Pasta | Lasagne | Ei
500 gr
2+2 gratis
5
05
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Zachte uien | Verpakt
Delhaize Zachte uien | Verpakt
750 gr
-25%
2
24
€2,99
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Melk | Halfvolle | Lactosevrij
Arla Melk | Halfvolle | Lactosevrij
1 l
2de tegen -70%
2
99
Kruiden | Italiaanse
Delhaize Kruiden | Italiaanse
12 gr
1
19
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
2de tegen -40%
1
29

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
59
Totaal:
€32,31

Deze recepten kan je ook leuk vinden