Lasagne bolognaise met basilicum


Makkelijk
< 30 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 2 potten tomatensaus Basilico Delhaize
- 300 g lasagnevellen
- 80 g geraspte kaas Gratin Mix Delhaize
- 300 g gemengd gehakt (varken-kalf)
- 1 ajuin
- 130 g wortelen
- 50 cl melk
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 snufje gemalen muskaatnoot
- 30 g boter
- 2 el olijfolie
- 30 g bloem
- 2 potten tomatensaus Basilico Delhaize
- 300 g lasagnevellen
- 80 g geraspte kaas Gratin Mix Delhaize
- 300 g gemengd gehakt (varken-kalf)
- 1 ajuin
- 130 g wortelen
- 50 cl melk
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 snufje gemalen muskaatnoot
- 30 g boter
- 2 el olijfolie
- 30 g bloem
Begin met koken
- 1Verwarm de oven voor op stand 6 of 180°C. Doe de olijfolie in een pan en bak er de versnipperde ajuin, het gehakt en de geraspte wortelen in. Strooi er de Italiaanse kruiden over en zorg ervoor dat er tijdens het bakken geen grote brokken worden gevormd. Wanneer alles een mooi kleurtje krijgt voeg je de tomatensaus toe. Kruid het geheel af met peper en zout. Laat zachtjes verder pruttelen.
- 2Maak de bechamelsaus: laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij. Roer voortdurend en voeg na 1 min de melk al kloppend toe. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus zich bindt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- 3Laat 6 lasagneblaadjes zo’n 3 min koken. Haal ze er uit met een schuimspaan en leg ze in koud water. Doe hetzelfde met de 6 andere vellen.
- 4Hou één pollepel bechamelsaus opzij en meng de rest met de bolognaisesaus. Schep hiervan een laag op de bodem van een grote ovenschotel en bedek ze met uitgelekte lasagnevellen. Bestrijk opnieuw met saus en herhaal alles. Eindig met lasagnevellen waarover je de resterende pollepel bechamelsaus giet en geraspte kaas strooit. Bak de lasagne gedurende 30 min in de oven. Dien warm op.
- 1Verwarm de oven voor op stand 6 of 180°C. Doe de olijfolie in een pan en bak er de versnipperde ajuin, het gehakt en de geraspte wortelen in. Strooi er de Italiaanse kruiden over en zorg ervoor dat er tijdens het bakken geen grote brokken worden gevormd. Wanneer alles een mooi kleurtje krijgt voeg je de tomatensaus toe. Kruid het geheel af met peper en zout. Laat zachtjes verder pruttelen.
- 2Maak de bechamelsaus: laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij. Roer voortdurend en voeg na 1 min de melk al kloppend toe. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus zich bindt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- 3Laat 6 lasagneblaadjes zo’n 3 min koken. Haal ze er uit met een schuimspaan en leg ze in koud water. Doe hetzelfde met de 6 andere vellen.
- 4Hou één pollepel bechamelsaus opzij en meng de rest met de bolognaisesaus. Schep hiervan een laag op de bodem van een grote ovenschotel en bedek ze met uitgelekte lasagnevellen. Bestrijk opnieuw met saus en herhaal alles. Eindig met lasagnevellen waarover je de resterende pollepel bechamelsaus giet en geraspte kaas strooit. Bak de lasagne gedurende 30 min in de oven. Dien warm op.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 723; energie (kCal): 173; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 751,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 723; energie (kCal): 173; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 751,68
Italiaans
Kids
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize Saus | Basilicum2 × 190 gr19
- De Cecco Pasta | Lasagne | Ei500 gr2+2 gratis79
- Pamesello Pamesello 100G100 gr99
- Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens+/- 350 gr72
- Delhaize Witte uien | Netje400 gr99
- Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt1 st19
- Campina Melk | 0% V.G.6 x 1 l2de tegen -50%39
- Santa Maria Kruiden | Italiaans35 gr2de tegen -60%65
- Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen35 gr2de tegen -60%99
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl39
- Delhaize Tarwebloem1 kg35
- Balade Zachte boter | Opgeklopt130 gr1+1 gratis45












