Recept zoekresultatenKipfilets met coulis van rode paprika’s
Delhaize logo
  • Kipfilets met coulis van rode paprika’s
    A

Kipfilets met coulis van rode paprika’s

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Kipfilets met coulis van rode paprika’sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 4 kipfilets
  • 1 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de pan)
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 2 dikke rode paprika's

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Kippenborstfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    11,10 €/kg
    €9,99
    F2022051200100030000
  • Kruiden | Italiaans
    35 gr
    95,71 €/kg
    €3,35
    S2009121808001530000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 minuten

    1. Doe olijfolie in een grote braadpan en bak er de kipfilets goudbruin in op zacht vuur. Voeg peper en zout toe, bestrooi met de Italiaanse specerijen.
    2. Snij ondertussen de paprika’s in blokjes en doe ze in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Giet ze na 5 min. kooktijd af en doe ze dan in een beker met de olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en de parmezaan. Mix tot een gladde coulis, breng op smaak met peper en zout.
    3. Dien de filets op met de coulis. Serveer met verse pasta en een salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1253; energie (kCal): 303; vetten (g): 27,6; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 466,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Romantisch diner,Moederdag,Vlees - minder dan 3€
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kipfilets met coulis van rode paprika’s
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Kippenborstfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    11,10 €/kg
    €9,99
    F2022051200100030000
  • Kruiden | Italiaans
    35 gr
    95,71 €/kg
    €3,35
    S2009121808001530000