receptendesserts

Recepten voor heerlijke desserts

Je kent het wel: je hebt net zo veel gegeten dat je eigenlijk helemaal voldaan bent. Maar dan komt het dessert ... en vind je plots toch nog een gaatje! Groot gelijk, want wie kan weerstaan aan een zoete lekkernij?

Van chocolademousse met Belgische chocolade tot flantaart, tiramisu, pannenkoeken en brownies: er is voor elke zoetebek wat wils. Mag het iets lichter zijn? Kijk dan eens naar onze recepten voor nagerechten op basis van yoghurt en vers fruit.

Desserts met aardbeien en rode vruchten

Hoe je nĂłg meer van je zelfgemaakte dessert geniet? Gebruik seizoensfruit dat nu op zijn lekkerst is, heerlijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van aardbeien en andere rode vruchten zoals braambessen en frambozen? Maak er mousse of coulis van, gebruik ze als topping op een taart of cheesecake of serveer ze met zelfgedraaid ijs. Laat je inspireren door onze recepten.

Desserts met Nutri-Score A of B

Desserts met een goede Nutri-Score? Bestaan die dan? Ja hoor, hieronder verzamelen we alvast onze favorieten! Je vindt er bijvoorbeeld overheerlijke cafĂ© frappĂ©. Liever iets frisser voor op een warme zomerdag? Geen nood! Ook frambozensorbet en ijsyoghurt met rode vruchten zullen je vast en zeker smaken. 

Lekkere desserts zonder te verspillen

Heb je restjes? Gooi ze dan niet zomaar weg, want daar kunnen we nog een heerlijk dessert van maken. Zo gebruiken we overrijpe bananen om pancakes met bananen te maken. Met wat oud brood creëren we in een mum van tijd een lekkere bodding. En zelfs als je nog met overschotten aan chocolade van Pasen of Sinterklaas zit, weten wij wel raad. Met onze recepten maak je bijvoorbeeld hot chocolate sticks. De ideale sweet guilty pleasure zonder verspilling. Hé, weeral #goebezig!
 

Elke streek heeft zijn typerende dessert!

Elke streek in België wordt wel getypeert door een knaller van een recept. Van echte lokale klassiekers tot bekende recepten met een Belgische touch. Zo laten we je zien hoe je zelf een lekkere sabayon met Belgische kriek maakt of speculaasmousse met Gouden Carolus. Liever iets helemaal van bij ons? Ontdek onze Brusselse wafel met rood fruit of Antwerps verloren brood met karnemelkijs en granola. Lekker Belgisch!
 

Flexitarische desserts om van te smullen

Ook als flexitariër heb je in desserts heel wat keuze. Wij kozen er enkele toppers voor je uit - handig toch? Ontdek bijvoorbeeld onze tiramisu met aardbeien. Of verover je grote en kleine lekkerbekken liever met heerlijke brownies? Flexitarisch en lekker! Wat wil je nog meer?
 

Ontdek alle recepten per menugang