Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenChili sin carne
Delhaize logo
  • Chili sin carne
    A
Chili sin carneA

Chili sin carne

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1/2 el boter
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el whisky
  • 10 cl zure room
  • 1 el balsamicoazijn
  • 70 g maïs
  • 480 g rode bonen natuur (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 e.l. olijfolie
  • 680 g tomatenpulp (uit fles)
  • 150 g gerookte vegetarische spekreepjes
  • 1/2 feuille laurier
  • 1/4 el paprikapoeder
  • 1/4 el komijn
  • 220 g paprika’s Delhaize (in bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 2,5 teentjes knoflook
  • 1,5 uien
  • 750 g vegetarisch gehakt
  • 1/2 el boter
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el whisky
  • 10 cl zure room
  • 1 el balsamicoazijn
  • 70 g maïs
  • 480 g rode bonen natuur (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 e.l. olijfolie
  • 680 g tomatenpulp (uit fles)
  • 150 g gerookte vegetarische spekreepjes
  • 1/2 feuille laurier
  • 1/4 el paprikapoeder
  • 1/4 el komijn
  • 220 g paprika’s Delhaize (in bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 2,5 teentjes knoflook

Begin met koken

: 60 min.
1
Hak de knoflook en de uien fijn en fruit ze met boter in een grote kookpot. Voeg er komijn, laurierblad en paprikapoeder aan toe. Blus met de balsamicoazijn en laat inkoken. Voeg de whisky toe en laat opnieuw inkoken.
2
Laat de paprika’s uitlekken, snijd ze in blokjes en voeg ze samen met de tomatenpulp toe. Laat ongeveer 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Doe er dan de bonen bij die je vooraf hebt laten uitlekken en hebt afgespoeld met koud water.
3
Bak het gehakt en de spekblokjes in olijfolie en doe alles bij de saus. Laat verder koken.
4
Werk de chili af door wat zure room en verse koriander toe te voegen.
5
Serveer de maïs apart met de rest van de zure room en wat koriander.
1
Hak de knoflook en de uien fijn en fruit ze met boter in een grote kookpot. Voeg er komijn, laurierblad en paprikapoeder aan toe. Blus met de balsamicoazijn en laat inkoken. Voeg de whisky toe en laat opnieuw inkoken.
2
Laat de paprika’s uitlekken, snijd ze in blokjes en voeg ze samen met de tomatenpulp toe. Laat ongeveer 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Doe er dan de bonen bij die je vooraf hebt laten uitlekken en hebt afgespoeld met koud water.
3
Bak het gehakt en de spekblokjes in olijfolie en doe alles bij de saus. Laat verder koken.
4
Werk de chili af door wat zure room en verse koriander toe te voegen.
5
Serveer de maïs apart met de rest van de zure room en wat koriander.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 466; energie (kCal): 112; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 466; energie (kCal): 112; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Likeur | Irish Cream | 17% ALC.

Baileys

Likeur | Irish Cream | 17% ALC.

70 cl

€14,99

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Maïs | Zacht | Crispy | Blik

Bonduelle

Maïs | Zacht | Crispy | Blik

285 gr

€1,69

Rode bonen

Delhaize

Rode bonen

2 × 240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,30

Tomaten | Pulp | Groenten

Elvea

Tomaten | Pulp | Groenten

690 gr

€4,15

Zoete puntpaprika |  Bio

Delhaize

Zoete puntpaprika | Bio

270 gr

Bio

€4,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Schitzel | Vegan

Garden Gourmet

Schitzel | Vegan

5 × 180 gr

€20,45

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Azijn | Balsamico

Ponti

Azijn | Balsamico

25 cl

€4,29

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

2 × 100 gr

Bio

€2,38

Totaal:
€52,30