Recept zoekresultatenRijst met balletjes en tomaten
Delhaize logo
  • Rijst met balletjes en tomaten
    C

Rijst met balletjes en tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht
Rijst met balletjes en tomatenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • gehakt basilicum
  • 600 g gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • geraspte gruyère of parmezaan om erbij te serveren
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 kruidentuiltje
  • 250 g losse langkorrelrijst met normale kooktijd
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 ui

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Gehakt | Varken | Rund

Delhaize

Gehakt | Varken | Rund

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Gepelde Tomaten

Mutti

Gepelde Tomaten

400 gr

€1,89

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€26,74

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C). Rol kleine balletjes van het gehakt en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 min. in de oven.
  2. Doe de olie in een stoofpot en fruit de gehakte ui 2 min. op zacht vuur. Doe er de rijst bij, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het verkruimelde bouillonblokje, het kruidentuiltje en 60 cl water. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
  3. Doe de balletjes in de tomatensaus en laat alles nog 10 min. sudderen. Bestrooi met het gehakte basilicum en serveer meteen met geraspte kaas.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 686; energie (kCal): 164; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 768,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 686; energie (kCal): 164; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 768,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht
  • Rijst met balletjes en tomaten
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Gehakt | Varken | Rund

Delhaize

Gehakt | Varken | Rund

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Gepelde Tomaten

Mutti

Gepelde Tomaten

400 gr

€1,89

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€26,74