• Girasoli met broccoli en gerookte zalm
    Nutri-Score C

Girasoli met broccoli en gerookte zalm

Girasoli met broccoli en gerookte zalmC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 300 g gerookte zalmhaasjes
  • 500 g girasoli met ricotta en citroen uit Sicilië
  • 2 bussels basilicum
  • 200 g pijnboompitten
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 2,5 dl slaolie
  • 2 broccoli's
  • peper
  • zout
  • 300 g gerookte zalmhaasjes
  • 500 g girasoli met ricotta en citroen uit Sicilië
  • 2 bussels basilicum
  • 200 g pijnboompitten
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 2,5 dl slaolie
  • 2 broccoli's
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    snijd de voeten en de steeltjes van de broccoli’s in kleine blokjes. Kook ze 12 min. in kokend gezouten water.
  2. 2
    Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalmhaasjes in fijne sneetjes. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
  3. 3
    Giet de broccolistukken af en laat ze 1 min. in koud water schrikken. Mix ze samen met het basilicum, de helft van de pijnboompitten, de parmigiano en de olie in de beker van de mixer of de hakmolen fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4
    Kook de broccoliroosjes en de pasta tegelijk in de grote kookpot, gedurende 3 à 4 min. Giet ze af en dresseer ze op de borden. Druppel er een beetje pesto over, voeg de zalm toe en werk af met de rest van de pijnboompitten. Dien meteen op.
  1. 1
    snijd de voeten en de steeltjes van de broccoli’s in kleine blokjes. Kook ze 12 min. in kokend gezouten water.
  2. 2
    Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalmhaasjes in fijne sneetjes. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
  3. 3
    Giet de broccolistukken af en laat ze 1 min. in koud water schrikken. Mix ze samen met het basilicum, de helft van de pijnboompitten, de parmigiano en de olie in de beker van de mixer of de hakmolen fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4
    Kook de broccoliroosjes en de pasta tegelijk in de grote kookpot, gedurende 3 à 4 min. Giet ze af en dresseer ze op de borden. Druppel er een beetje pesto over, voeg de zalm toe en werk af met de rest van de pijnboompitten. Dien meteen op.
Per 100 g: Energie: 187 kcal – Vetten: 13,5 g – Koolhydraten: 8,2 g - Vezels: 1,7 g – Eiwitten: 7,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 187 kcal – Vetten: 13,5 g – Koolhydraten: 8,2 g - Vezels: 1,7 g – Eiwitten: 7,2 g
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Zalm | Gerookt | Bio
    3 × 140 gr
    1+1 gratis
    Bio
    • Delhaize Girasoli met kaas
      2 × 250 gr
    • Santa Maria Kruiden | Basilicum
      10 gr
      2de tegen -60%
    • Delhaize Pijnboompitten
      200 gr
    • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
    • Delhaize Zonnebloemolie | Bio
      50 cl
      Bio
      • Delhaize Broccoli
        1 st
      • Reeds in je keuken

      • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
        41 gr
        2de tegen -60%
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        2de tegen -60%

      Totaal:

      €48,18