Recept zoekresultatenBroccoliquiche met spek en cashewnoten
Delhaize logo
  • Broccoliquiche met spek en cashewnoten
    D

Broccoliquiche met spek en cashewnoten

door Gema Gomez

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Broccoliquiche met spek en cashewnotenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 4 eieren
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 30 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 1 kruimeldeeg
  • 1 el culinaire olijfolie
  • peper
  • 30 cl verse room met 20% vetgehalte

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Broccoli | 1 stuk

Delhaize

Broccoli | 1 stuk

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,55

Cashewnoten | Gezouten

Delhaize

Cashewnoten | Gezouten

175 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Room 20%

Delhaize

Room 20%

2 × 20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,50

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€15,36

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 30 min. kooktijd)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de grootste in 2 of in 3. Snijd de steeltjes en de geschilde voet in blokjes. Stoom alles ± 10 min. of dompel 6 min. in kokend water.
  2. Fruit intussen de spekreepjes en de gehakte ui goudbruin, in een grote braadpan met de olie. Klop de eieren met de room en peper (voeg geen zout toe!).
  3. Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en verdeel er de broccoli over. Voeg het goed uitgelekt spek-uienmengsel toe en overgiet met de room. Schuif 25 min. in de oven.
  4. Hak de cashewnoten grof. Bestrooi er de quiche mee en bak ze nog 3 min. Dien warm op, met een grote salade.

Tip: Broccoliroosjes zijn echte sponsjes! Voor dit type bereiding stoom je ze daarom best in plaats van ze in kokend water te koken.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 244 kcal - Vetten: 18,2 g - Koolhydraten: 11,9 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g: Energie: 244 kcal - Vetten: 18,2 g - Koolhydraten: 11,9 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Hoofdgerecht
  • Broccoliquiche met spek en cashewnoten
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Broccoli | 1 stuk

Delhaize

Broccoli | 1 stuk

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,55

Cashewnoten | Gezouten

Delhaize

Cashewnoten | Gezouten

175 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Room 20%

Delhaize

Room 20%

2 × 20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,50

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€15,36