Recept zoekresultatenSpaghetti met aubergines
Delhaize logo
  • Spaghetti met aubergines

Spaghetti met aubergines

Spaghetti met aubergines
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 aubergines
  • 500 g spaghetti
  • 3,5 teentjes knoflook
  • 10 kerstomaat in tweeën gesneden
  • olijfolie
  • 1 handvol oregano
  • zout
  • 7 el sesamzaadjes
  • chilipoeder
  • 3 aubergines
  • 500 g spaghetti
  • 3,5 teentjes knoflook
  • 10 kerstomaat in tweeën gesneden
  • olijfolie
  • 1 handvol oregano
  • zout
  • 7 el sesamzaadjes
  • chilipoeder

Begin met koken

: Bereidings- + kooktijd : 30 min.
1
Zet gezouten water op voor de pasta. Rooster intussen in een klein droog pannetje de sesamzaadjes, tot ze beginnen te bruinen. Plet ze in een vijzel met een flinke snuif zout. (Het resultaat heet in de natuurwinkel ‘gomasio’, je kan het daar kant-en-klaar in bokalen kopen).
2
Kook de pasta.
3
Verhit intussen in een stevige pan wat olijfolie. Als ze begint te dampen, schroei er dan de aubergines in. Dat mag redelijk hard gaan. Wel blijven roeren.
4
Als de aubergines mooi dichtgeschroeid zijn, temper dan het vuur en roerbak de knoflookteentjes en de tomaatjes nog een minuutje mee.
5
Als de pasta gaar is, schep ze dan bij de aubergines en roer goed. Werk de pasta af met de oregano (of andere kruiden), een flinke scheut olijfolie, chilivlokken en zout naar smaak. Serveer ze met veel sesam.
1
Zet gezouten water op voor de pasta. Rooster intussen in een klein droog pannetje de sesamzaadjes, tot ze beginnen te bruinen. Plet ze in een vijzel met een flinke snuif zout. (Het resultaat heet in de natuurwinkel ‘gomasio’, je kan het daar kant-en-klaar in bokalen kopen).
2
Kook de pasta.
3
Verhit intussen in een stevige pan wat olijfolie. Als ze begint te dampen, schroei er dan de aubergines in. Dat mag redelijk hard gaan. Wel blijven roeren.
4
Als de aubergines mooi dichtgeschroeid zijn, temper dan het vuur en roerbak de knoflookteentjes en de tomaatjes nog een minuutje mee.
5
Als de pasta gaar is, schep ze dan bij de aubergines en roer goed. Werk de pasta af met de oregano (of andere kruiden), een flinke scheut olijfolie, chilivlokken en zout naar smaak. Serveer ze met veel sesam.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Brunch
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
09
Pasta | Spaghetti | Volkoren
Soubry Pasta | Spaghetti | Volkoren
500 gr
3+3 gratis
1
55
Kerstomaten
Delhaize Kerstomaten
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Sauce | Chili | Sweetened
Delhaize Sauce | Chili | Sweetened
23,6 cl
1
59

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€12,02