Recept zoekresultatenSchelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsaus
Recept zoekresultatenSchelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsaus
Delhaize logo
  • Schelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsaus
    Nutri-Score B

Schelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsaus

door Jeroen De Pauw
Schelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsausB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g schelvisfilet
  • 160 g (restjes) pickleschips
  • 100 g bloem
  • 60 g kleine augurken
  • 80 g zilveruitjes in azijn
  • 130 g mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 1 dl druivenpitolie
  • 2 eieren
  • 1 bussel waterkers
  • 1 citroen
  • 500 g schelvisfilet
  • 160 g (restjes) pickleschips
  • 100 g bloem
  • 60 g kleine augurken
  • 80 g zilveruitjes in azijn
  • 130 g mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 1 dl druivenpitolie
  • 2 eieren
  • 1 bussel waterkers
  • 1 citroen

Begin met koken

: 20 min.
1
Plet de chips tot grove kruimels en doe ze in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede diep bord en doe de bloem in een derde bord.
2
Snijd de vis in porties, haal ze door de bloem en tik het overschot eraf. Haal de vis dan door de eieren en ten slotte door de chips. (Heb je tijd? Dek de vis af en laat 30 min. in de koelkast rusten, zo wordt het paneermeel harder).
3
Verwarm de olie in een grote braadpan. Bak de vis 5 min. per kant goudbruin, op een matig vuurtje.
4
Hak de augurken en de uitjes kort in de hakmolen, zonder ze volledig te vermalen. Doe ze in een kom, voeg de mayonaise toe, enkele gehakte takjes waterkers en de kappertjes.
5
Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met de saus, de rest van de waterkers en een citroenpartje. Geef er puree bij, aardappelwedges of je lievelingsbijgerecht.
1
Plet de chips tot grove kruimels en doe ze in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede diep bord en doe de bloem in een derde bord.
2
Snijd de vis in porties, haal ze door de bloem en tik het overschot eraf. Haal de vis dan door de eieren en ten slotte door de chips. (Heb je tijd? Dek de vis af en laat 30 min. in de koelkast rusten, zo wordt het paneermeel harder).
3
Verwarm de olie in een grote braadpan. Bak de vis 5 min. per kant goudbruin, op een matig vuurtje.
4
Hak de augurken en de uitjes kort in de hakmolen, zonder ze volledig te vermalen. Doe ze in een kom, voeg de mayonaise toe, enkele gehakte takjes waterkers en de kappertjes.
5
Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met de saus, de rest van de waterkers en een citroenpartje. Geef er puree bij, aardappelwedges of je lievelingsbijgerecht.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 247 kcal - Vetten: 17,9 g - Koolhydraten: 11,2 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 9,9 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Less waste
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie
1 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Schelvishaasje
Delhaize Schelvishaasje
3 × +/- 220 gr
+/-€
7
37
Chips | Pickles Smaak
Lay's Chips | Pickles Smaak
185 gr
2
05
Augurken | Schijven | Zoetzuur
Delhaize Augurken | Schijven | Zoetzuur
340 gr
1
49
Uitjes | Zoetzuur
Delhaize Uitjes | Zoetzuur
190 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Mayonaise | Eieren
Devos & Lemmens Mayonaise | Eieren
55 cl
2
25
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Citroenen 4 stuks | Bio
Delhaize Citroenen 4 stuks | Bio
500 gr
Bio
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Bloem | Vloeiend
    Delhaize Bloem | Vloeiend
    1 kg
    0
    99
    Totaal:
    +/-€34,91