Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met balletjes en linzen
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met balletjes en linzen
    C

Maaltijdsoep met balletjes en linzen

door Gema Gomez
Maaltijdsoep met balletjes en linzenC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 3 el culinaire olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 300 g chipolata’s
  • 1 blik (van 400 g) linzen
  • peper
  • zout
  • 80 g basmatirijst
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 3 el culinaire olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 300 g chipolata’s
  • 1 blik (van 400 g) linzen
  • peper
  • zout
  • 80 g basmatirijst

Begin met koken

: 25 min.
1
Schil de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en vervolgens in kleine stukken. Pel en hak de ui. Fruit alles 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de tomaten toe, 1 l water (spoel er het blikje mee uit) en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Haal intussen kleine porties vlees uit de chipolata’s, als een soort gehaktballetjes. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de balletjes in de stoofpan. Laat nog 5 min. pruttelen en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op.
5
Tip: ‘pimp’ je soep naar eigen smaak en naargelang de inhoud van je voorraadkast met harissa, geraspte citroenzeste, verse koriander of munt ... En fruit eventueel 1 à 2 geperste teentjes knoflook samen met de ui en de wortelen.
1
Schil de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en vervolgens in kleine stukken. Pel en hak de ui. Fruit alles 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de tomaten toe, 1 l water (spoel er het blikje mee uit) en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Haal intussen kleine porties vlees uit de chipolata’s, als een soort gehaktballetjes. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de balletjes in de stoofpan. Laat nog 5 min. pruttelen en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op.
5
Tip: ‘pimp’ je soep naar eigen smaak en naargelang de inhoud van je voorraadkast met harissa, geraspte citroenzeste, verse koriander of munt ... En fruit eventueel 1 à 2 geperste teentjes knoflook samen met de ui en de wortelen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 78 kcal - Vetten: 4,1 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 3,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 78 kcal - Vetten: 4,1 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 3,9 g
Orientaals
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Herfst
Hoofdgerecht