1
Schil de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en vervolgens in kleine stukken. Pel en hak de ui. Fruit alles 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de tomaten toe, 1 l water (spoel er het blikje mee uit) en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Haal intussen kleine porties vlees uit de chipolata’s, als een soort gehaktballetjes. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de balletjes in de stoofpan. Laat nog 5 min. pruttelen en breng verder op smaak.
5
Tip: ‘pimp’ je soep naar eigen smaak en naargelang de inhoud van je voorraadkast met harissa, geraspte citroenzeste, verse koriander of munt ... En fruit eventueel 1 à 2 geperste teentjes knoflook samen met de ui en de wortelen.
1
Schil de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en vervolgens in kleine stukken. Pel en hak de ui. Fruit alles 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de tomaten toe, 1 l water (spoel er het blikje mee uit) en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Haal intussen kleine porties vlees uit de chipolata’s, als een soort gehaktballetjes. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de balletjes in de stoofpan. Laat nog 5 min. pruttelen en breng verder op smaak.
5
Tip: ‘pimp’ je soep naar eigen smaak en naargelang de inhoud van je voorraadkast met harissa, geraspte citroenzeste, verse koriander of munt ... En fruit eventueel 1 à 2 geperste teentjes knoflook samen met de ui en de wortelen.