Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenShakshuka met kikkererwten en verse geitenkaas
Recept zoekresultatenShakshuka met kikkererwten en verse geitenkaas
Delhaize logo
  • Shakshuka met kikkererwten en verse geitenkaas
    A

Shakshuka met kikkererwten en verse geitenkaas

door Gema Gomez
Shakshuka met kikkererwten en verse geitenkaasA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren
  • 200 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 2 blikken (van 400 g) gepelde tomatenblokjes
  • 1 el ras el hanout
  • zout
  • peper
  • 4 el olijfolie
  • 100 g verse geitenkaas Chevridou
  • 4 eieren
  • 200 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 2 blikken (van 400 g) gepelde tomatenblokjes
  • 1 el ras el hanout
  • zout
  • peper
  • 4 el olijfolie
  • 100 g verse geitenkaas Chevridou

Begin met koken

: 15 min. + 23 min. kooktijd
1
Spoel de kikkererwten in koud water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui. Snijd de geschilde wortelen in kleine stukjes. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een sauteerpan met olijfolie en ras el hanout. Voeg de kikkererwten en de tomaten toe. Spoel de lege blikken gepelde tomatenblokjes met 5 cl water en giet het in de sauteerpan. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Breek 1 ei in een kopje. Maak een kuiltje in de bereiding en giet er het ei in. Doe hetzelfde met de andere eieren. Zet het deksel op de pan en laat ± 8 min. sudderen, tot de eiwitten gestold zijn (houd in het oog). Verdeel kleine lepeltjes verse kaas over heel de shakshuka, kruid met peper en dien meteen op, met brood.
3
Tip: zin om je shakshuka te boosten? Fruit de groenten met een beetje Espelettepeper en/of knoflook. Heb je verse koriander in huis? Gebruik enkele plukjes voor een kleurrijke en geparfumeerde toets. Ga je graag voorbereid aan de slag? Stap 1 kun je perfect op voorhand bereiden en zelfs invriezen.
1
Spoel de kikkererwten in koud water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui. Snijd de geschilde wortelen in kleine stukjes. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een sauteerpan met olijfolie en ras el hanout. Voeg de kikkererwten en de tomaten toe. Spoel de lege blikken gepelde tomatenblokjes met 5 cl water en giet het in de sauteerpan. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Breek 1 ei in een kopje. Maak een kuiltje in de bereiding en giet er het ei in. Doe hetzelfde met de andere eieren. Zet het deksel op de pan en laat ± 8 min. sudderen, tot de eiwitten gestold zijn (houd in het oog). Verdeel kleine lepeltjes verse kaas over heel de shakshuka, kruid met peper en dien meteen op, met brood.
3
Tip: zin om je shakshuka te boosten? Fruit de groenten met een beetje Espelettepeper en/of knoflook. Heb je verse koriander in huis? Gebruik enkele plukjes voor een kleurrijke en geparfumeerde toets. Ga je graag voorbereid aan de slag? Stap 1 kun je perfect op voorhand bereiden en zelfs invriezen.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 93 kcal - Vetten: 5 g - Koolhydraten: 6,4 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 4,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 93 kcal - Vetten: 5 g - Koolhydraten: 6,4 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 4,1 g
Orientaals
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Wortelen
3 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Gele uien | Netje
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Kikkererwten
Delhaize Kikkererwten
240 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Tomaten | Gepeld | Blokjes
Delhaize Tomaten | Gepeld | Blokjes
3 x 400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Geitenkaas | Chevridou
Delhaize Geitenkaas | Chevridou
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69

Reeds in je keuken

Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Totaal:
€7,12