Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week ­čŤĺ­čÜŚGeniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenChocoladetaart met zoute ganache en karamel
Delhaize logo
  • E
  • Chocoladetaart met zoute ganache en karamel

Chocoladetaart met zoute ganache en karamel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

ÔéČ

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kids
Dessert
Chocoladetaart met zoute ganache en karamelE

Ingredi├źnten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 rol taartdeeg zonder gluten, kant-en-klaar
  • 40 g gezouten pindanoten
  • 150 g pure chocolade
  • 1 dl room (voor de ganache)
  • 2,5 cl room (voor de karamel)
  • 37,5 g gezouten boter (voor de ganache)
  • 40 g gezouten boter (voor de karamel)
  • 50 g kristalsuiker
  • 1/2 mespunt grof zeezout

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u + 30 min afkoeltijd

  1. Verwarm de oven voor op 160┬░C.
  2. Bedek een taartvorm met het kant-en-klare taartdeeg en bak blind volgens de instructies op de verpakking. Laat volledig afkoelen op een rooster.
  3. Bereid de ganache: hak de chocolade grof. Zet een steelpannetje op het vuur en warm de room op. Neem het pannetje van het vuur en voeg de chocoladestukjes toe. Klop goed zodat de chocolade smelt. Voeg vervolgens de blokjes gezouten boter erbij.
  4. Bestrijk de taartbodem met de zelfgemaakte ganache, bestrooi met de pindanoten en laat ┬▒ 30 min afkoelen.
  5. Bereid de karamel. Laat de suiker smelten in een pannetje op een zacht vuur. Let op! Roer niet in het pannetje en laat de suiker rustig karamelliseren. Haal het pannetje van het vuur als de suiker gekaramelliseerd is en voeg de boter en het zeezout toe. Meng voorzichtig. Giet de room erbij, zet het pannetje opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
  6. Giet de karamel over de chocoladetaart en laat nog minstens 30 min afkoelen en opstijven in de koelkast. Om duimen en vingers bij af te likken!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2044; energie (kCal): 493; vetten (g): 38,7; verzadigde vetten (g): 21,7; koolhydraten (g): 30,6; suikers (g): 23,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 689,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingredi├źnten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ÔÇśMaten en gewichtenÔÇÖ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygi├źneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingredi├źnten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieE
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2044; energie (kCal): 493; vetten (g): 38,7; verzadigde vetten (g): 21,7; koolhydraten (g): 30,6; suikers (g): 23,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 689,21
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingredi├źnten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ÔÇśMaten en gewichtenÔÇÖ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygi├źneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingredi├źnten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert
  • E
  • Chocoladetaart met zoute ganache en karamel

Deze recepten kan je ook leuk vinden