Recept zoekresultatenTiramisu met aardbeien en witte chocolade
Recept zoekresultatenTiramisu met aardbeien en witte chocolade
Delhaize logo
D

Tiramisu met aardbeien en witte chocolade

Tiramisu met aardbeien en witte chocoladeD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g witte chocolade
  • 500 g aardbeien
  • 50 g poedersuiker
  • 500 g mascarpone
  • 5 cl aardbeien- of frambozenlikeur
  • 330 g lange vingers (boudoirs)
  • 1/4 kl citroenrasp (bio)
  • 20 cl water
  • 4 eieren
  • 100 g witte chocolade
  • 500 g aardbeien
  • 50 g poedersuiker
  • 500 g mascarpone
  • 5 cl aardbeien- of frambozenlikeur
  • 330 g lange vingers (boudoirs)
  • 1/4 kl citroenrasp (bio)
  • 20 cl water
  • 4 eieren

Begin met koken

: 30 min + 4 u in de koelkast
  1. 1
    Klop de mascarpone op.
  2. 2
    Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de suiker tot het mengsel bleker wordt. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  3. 3
    Spoel de aardbeien snel, verwijder de steeltjes en snijd de aardbeien in schijfjes.
  4. 4
    Meng de likeur met het water.
  5. 5
    Dompel de lange vingers snel in het likeurmengsel of de coulis. Schik de koekjes op de bodem van een serveerschaal. Schep er de helft van de mascarponecrème over. Bedek de crème met een laagje aardbeien. Herhaal met de rest van de koekjes en de crème.
  6. 6
    Laat 4 u rusten in de koelkast.
  7. 7
    Breek de witte chocolade in kleine stukjes en laat ze au bain-marie smelten. Voeg de citroenrasp toe. Meng goed en giet de vloeibare chocolade op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat afkoelen.
  8. 8
    Maak, net voor het opdienen, krullen van de witte chocolade door er met de achterkant van een groot mes over te schrapen. Schik de krullen bovenop de tiramisu.
  1. 1
    Klop de mascarpone op.
  2. 2
    Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de suiker tot het mengsel bleker wordt. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  3. 3
    Spoel de aardbeien snel, verwijder de steeltjes en snijd de aardbeien in schijfjes.
  4. 4
    Meng de likeur met het water.
  5. 5
    Dompel de lange vingers snel in het likeurmengsel of de coulis. Schik de koekjes op de bodem van een serveerschaal. Schep er de helft van de mascarponecrème over. Bedek de crème met een laagje aardbeien. Herhaal met de rest van de koekjes en de crème.
  6. 6
    Laat 4 u rusten in de koelkast.
  7. 7
    Breek de witte chocolade in kleine stukjes en laat ze au bain-marie smelten. Voeg de citroenrasp toe. Meng goed en giet de vloeibare chocolade op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat afkoelen.
  8. 8
    Maak, net voor het opdienen, krullen van de witte chocolade door er met de achterkant van een groot mes over te schrapen. Schik de krullen bovenop de tiramisu.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 965; energie (kCal): 231; vetten (g): 13,6; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 21,3; suikers (g): 16; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 732,04
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Aardbeienlikeur
    5 cl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Chocolade | Wit
    100 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    93
  • Delhaize Aardbei
    2 × 400 gr
    3
    99
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
  • Delhaize Mascarpone
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    99
  • LU Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
    2 × 165 gr
    2
    75
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    8 x 33 cl
    -33.33% voor 3
    6
    55
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99

Totaal:

€31,02