Recept zoekresultatenTiramisu met aardbeien en witte chocolade
Delhaize logo
D

Tiramisu met aardbeien en witte chocolade

Tiramisu met aardbeien en witte chocoladeD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 100 g witte chocolade
  • 500 g aardbeien
  • 50 g poedersuiker
  • 500 g mascarpone
  • 5 cl aardbeien- of frambozenlikeur
  • 330 g lange vingers (boudoirs)
  • 1/4 kl citroenrasp (bio)
  • 20 cl water
  • 4 eieren
  • 100 g witte chocolade
  • 500 g aardbeien
  • 50 g poedersuiker
  • 500 g mascarpone
  • 5 cl aardbeien- of frambozenlikeur
  • 330 g lange vingers (boudoirs)
  • 1/4 kl citroenrasp (bio)
  • 20 cl water
  • 4 eieren

Begin met koken

: 30 min + 4 u in de koelkast
1
Klop de mascarpone op.
2
Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de suiker tot het mengsel bleker wordt. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
3
Spoel de aardbeien snel, verwijder de steeltjes en snijd de aardbeien in schijfjes.
4
Meng de likeur met het water.
5
Dompel de lange vingers snel in het likeurmengsel of de coulis. Schik de koekjes op de bodem van een serveerschaal. Schep er de helft van de mascarponecrème over. Bedek de crème met een laagje aardbeien. Herhaal met de rest van de koekjes en de crème.
6
Laat 4 u rusten in de koelkast.
7
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en laat ze au bain-marie smelten. Voeg de citroenrasp toe. Meng goed en giet de vloeibare chocolade op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat afkoelen.
8
Maak, net voor het opdienen, krullen van de witte chocolade door er met de achterkant van een groot mes over te schrapen. Schik de krullen bovenop de tiramisu.
1
Klop de mascarpone op.
2
Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de suiker tot het mengsel bleker wordt. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
3
Spoel de aardbeien snel, verwijder de steeltjes en snijd de aardbeien in schijfjes.
4
Meng de likeur met het water.
5
Dompel de lange vingers snel in het likeurmengsel of de coulis. Schik de koekjes op de bodem van een serveerschaal. Schep er de helft van de mascarponecrème over. Bedek de crème met een laagje aardbeien. Herhaal met de rest van de koekjes en de crème.
6
Laat 4 u rusten in de koelkast.
7
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en laat ze au bain-marie smelten. Voeg de citroenrasp toe. Meng goed en giet de vloeibare chocolade op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat afkoelen.
8
Maak, net voor het opdienen, krullen van de witte chocolade door er met de achterkant van een groot mes over te schrapen. Schik de krullen bovenop de tiramisu.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 965; energie (kCal): 231; vetten (g): 13,6; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 21,3; suikers (g): 16; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 732,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 965; energie (kCal): 231; vetten (g): 13,6; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 21,3; suikers (g): 16; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 732,04
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aardbeienlikeur

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Chocolade | Wit
Delhaize Chocolade | Wit
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
60
Aardbei
Delhaize Aardbei
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
39
Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
LU Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
165 gr
-25% voor 3
2
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
-50% Online Only
4
55
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Totaal:
€19,09