Cheesecake klassiek met speculaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 10 Porties
- 3 eieren bio
- 2 eigelen
- 225 g biospeculaas
- 600 g bio verse kaas natuur
- 2,5 dl verse room bio
- 150 g rietsuiker bio
- 50 g boter bio
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998021000108100000
F2005083000145000000
S2013042900151800000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 1.15 u kooktijd + 1 U koeltijd + 12 u rustijd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
- Mix de speculaasjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg de boter in blokjes toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Giet het mengsel in de springvorm, druk aan op de bodem en maak de boorden iets hoger
- Klop de verse kaas op met de room, de suiker, de eieren en de eidooiers.
- Giet de kaas in de vorm en schuif 15 min in de oven. Verlaag de temperatuur daarna tot 100°C en laat nog 1 u verder bakken. Zet de oven af en laat de cheesecake gedurende 1 u afkoelen in de oven. Zet de cheesecake vervolgens 12 u in de koelkast.
- Dien koud op.
Kooktip
- De strijd tegen het bakpapier winnen? Heel simpel: maak de vorm een beetje nat en het papier blijft er zonder problemen opzitten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1337; energie (kCal): 322; vetten (g): 21,6; verzadigde vetten (g): 12,9; koolhydraten (g): 22,4; suikers (g): 15,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 470,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Dessert
Lente
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998021000108100000
F2005083000145000000
S2013042900151800000
Laad nog 1 producten