• Pancakes met bananen
    Nutri-Score C

Pancakes met bananen

door Jeroen De Pauw
Pancakes met bananenC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 eieren
  • 2 overrijpe bananen
  • 50 g zelfrijzende bloem
  • 20 g kristalsuiker
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • zout
  • 30 g boter
  • 3 eieren
  • 2 overrijpe bananen
  • 50 g zelfrijzende bloem
  • 20 g kristalsuiker
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • zout
  • 30 g boter

Begin met koken

: 5 min. (+ 15 min. kooktijd)
  1. 1
    Snijd de bananen in schijfjes. Mix ze met de eieren, de bloem, de suiker, het zout en de kaneel (naar eigen smaak) tot een homogeen deeg fijn in de beker van de mixer.
  2. 2
    Smelt een klontje boter in een kleine braadpan, giet er een kleine pollepel deeg in en bak 3 min. op een zacht vuurtje. Draai de pancake om en reken nog 1 min. baktijd. Win tijd: probeer meerdere braadpannen tegelijk te gebruiken of een grote braadpan waarin je een aantal lepels deeg op voldoende afstand van elkaar giet.
  3. 3
    Serveer met garnituren naar keuze: fruit, ahornsiroop, bloemsuiker ...
  1. 1
    Snijd de bananen in schijfjes. Mix ze met de eieren, de bloem, de suiker, het zout en de kaneel (naar eigen smaak) tot een homogeen deeg fijn in de beker van de mixer.
  2. 2
    Smelt een klontje boter in een kleine braadpan, giet er een kleine pollepel deeg in en bak 3 min. op een zacht vuurtje. Draai de pancake om en reken nog 1 min. baktijd. Win tijd: probeer meerdere braadpannen tegelijk te gebruiken of een grote braadpan waarin je een aantal lepels deeg op voldoende afstand van elkaar giet.
  3. 3
    Serveer met garnituren naar keuze: fruit, ahornsiroop, bloemsuiker ...
Per 100 g: Energie: 224 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 21,2 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 224 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 21,2 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,3 g
Vegetarisch
Less waste
Ontbijt

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Banaan
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Meel
    50 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Suiker
    20 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kaneel
    1 snuifje

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
  • Delhaize Karneboter
    250 gr

Totaal:

€5,44