Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Delhaize logo
  • Flantaart
    C
FlantaartC

Flantaart

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 60 g bloem
  • zout
  • 150 g griessuiker
  • 5 kleine eieren (« M »)
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 50 cl volle melk
  • 60 g bloem
  • zout
  • 150 g griessuiker
  • 5 kleine eieren (« M »)
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 50 cl volle melk

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Doe 4 hele eieren en 1 eierdooier (bewaar het eiwit) in een kom met giettuit. Klop ze gedurende 3 min. los met de 2 soorten suiker met behulp van de mixerkloppers op hoge snelheid.
3
Voeg de gezeefde bloem toe, klop langzaam en voeg dan geleidelijk aan de melk toe.
4
Klop het opzijgezette eiwit met het snuifje zout heel stijf. Spatel het onder de bereiding.
5
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Zet de vorm in de oven en giet er daar de bereiding in (om te vermijden dat je de tot aan de rand gevulde vorm moet verplaatsen). Laat 45 min. bakken.
6
Laat volledig afkoelen en zet nog minstens 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Doe 4 hele eieren en 1 eierdooier (bewaar het eiwit) in een kom met giettuit. Klop ze gedurende 3 min. los met de 2 soorten suiker met behulp van de mixerkloppers op hoge snelheid.
3
Voeg de gezeefde bloem toe, klop langzaam en voeg dan geleidelijk aan de melk toe.
4
Klop het opzijgezette eiwit met het snuifje zout heel stijf. Spatel het onder de bereiding.
5
Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Zet de vorm in de oven en giet er daar de bereiding in (om te vermijden dat je de tot aan de rand gevulde vorm moet verplaatsen). Laat 45 min. bakken.
6
Laat volledig afkoelen en zet nog minstens 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 855; energie (kCal): 204; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 26,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 408,41
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 855; energie (kCal): 204; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 26,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 408,41
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Kids,Moederdag
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Suiker | Gevanillineerd

Delhaize

Suiker | Gevanillineerd

10 x 8 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€9,81