Carrés confituur
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 9 Porties
- 1 ei
- 370 g abrikozenconfituur
- 2 plak bladerdeeg
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020110200469550000
F2012031300129700000
Reeds in je keuken
F2010083100116000000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol 1 vel bladerdeeg uit op zijn bakpapier. Snijd er aan beide kanten een stukje af (parallel) en leg het op de ovenplaat. Prik met een vork gaten in het deeg, bedek het met een vel bakpapier en vervolgens met een 2de ovenplaat. Schuif 10 min. in de oven.
- Meng de confituur tot ze zachter is en bestrijk er het gebakken deeg mee. Haal het 2de deeg uit de koelkast en snijd het volledig in repen, met behulp van een scherp mes. Wacht niet te lang, het deeg laat zich gemakkelijker snijden als het nog koud is! Schik alle reepjes in de vorm van een rooster op de taart en smeer ze in met losgeklopt ei. Bak de taart 20 min. goudbruin in de oven.
- Laat afkoelen en snijd in 9 carrés.
Tip: Zin in een extraatje? Roer het merg van een vanillestokje onder de confituur.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1123; energie (kCal): 266; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 48,7; suikers (g): 38,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 159,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020110200469550000
F2012031300129700000
Reeds in je keuken
F2010083100116000000