Panna cotta met vanille en rode saus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 100 g (diepgevroren) frambozen
- 9 g gelatine
- 225 g griessuiker "365"
- 1 kaneelstokje
- rode vruchten voor de afwerking (facultatief)
- 8 cl rode wijn
- 5 dl room met 20% vetgehalte
- 1 vanillestokje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993051000018350000
S2017121501372220000
S2009113008000100000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Snij de vanillepeul in de lengte open, haal er met de punt van een mes het merg uit en doe alles in een steelpan. Voeg de room en 75 g suiker toe, breng langzaam aan de kook en roer regelmatig met een houten lepel. Haal van het vuur, dek af en laat 5 min. trekken.
- Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes door de warme room en roer tot ze geheel zijn opgelost. Laat even afkoelen, verwijder de vanillepeul en verdeel de room over 4 kleine ramequinschaaltjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Breng 150 g suiker, 15 cl water, de kaneel en de wijn in een steelpan aan de kook en laat 10 min. sudderen op zacht vuur. Voeg de vooraf ontdooide frambozen toe, laat 1 min. sudderen en haal van het vuur. Laat afkoelen en mix. Zeef de saus en zet in de koelkast.
- Stort de panna cotta op de borden (dompel hiervoor de kommetjes even in een kom met heet water), lepel wat saus rondom en werk af met enkele rode vruchten. Dien fris op.
Kooktip
- Voor de kinderen: geef bij de panna cotta een chocoladesaus of een coulis van frambozen of exotische vruchten.
- Giet de room in siliconevormen en laat opstijven in de diepvriezer. Haal de bevroren panna cotta uit de vormen en laat ontdooien op de borden in de koelkast of op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 649; energie (kCal): 155; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 26; suikers (g): 24,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 394,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1993051000018350000
S2017121501372220000
S2009113008000100000
Laad nog 3 producten