Baklava met noten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Brunch,Carnaval
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 10 Porties
- 20 vellen filodeeg
- 250 g boter
- 300 g walnoten
- 200 g gepelde amandelen
- 2 kl kaneelpoeder
- 3 eetlepels oranjebloemsemwater
- 150 g fijne suiker
- 50 g vloeibare honing
- 1 dl water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015033000327360000
S2021011800496110000
S2004011908020100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min + 40 min baktijd + 1 nacht rusttijd
- Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt. Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de rest van de boter smelten. Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg. Beboter het deeg en leg er opnieuw een vel filodeeg op. Herhaal nog 8 keer. Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan. Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.
- Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava. Bak in de oven gedurende 40 minuten, tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven.
- Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater. Breng aan de kook. Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2126; energie (kCal): 512; vetten (g): 42,3; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 17,9; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 591,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegetarisch
Brunch,Carnaval
Brunch
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015033000327360000
S2021011800496110000
S2004011908020100000
Laad nog 4 producten