Recept zoekresultatenBaklava met noten
Recept zoekresultatenBaklava met noten
Delhaize logo
D

Baklava met noten

Baklava met notenD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 20 vellen filodeeg
  • 250 g boter
  • 300 g walnoten
  • 200 g gepelde amandelen
  • 2 kl kaneelpoeder
  • 3 el oranjebloemsemwater
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g vloeibare honing
  • 1 dl water
  • 20 vellen filodeeg
  • 250 g boter
  • 300 g walnoten
  • 200 g gepelde amandelen
  • 2 kl kaneelpoeder
  • 3 el oranjebloemsemwater
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g vloeibare honing
  • 1 dl water

Begin met koken

: 25 min + 40 min baktijd + 1 nacht rusttijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt. Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.
  3. 3
    Laat de rest van de boter smelten. Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg. Beboter het deeg en leg er opnieuw een vel filodeeg op. Herhaal nog 8 keer. Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan. Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.
  4. 4
    Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava. Bak in de oven gedurende 40 minuten, tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven.
  5. 5
    Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater. Breng aan de kook. Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt. Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.
  3. 3
    Laat de rest van de boter smelten. Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg. Beboter het deeg en leg er opnieuw een vel filodeeg op. Herhaal nog 8 keer. Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan. Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.
  4. 4
    Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava. Bak in de oven gedurende 40 minuten, tot hij mooi goudbruin is. Haal uit de oven.
  5. 5
    Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater. Breng aan de kook. Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2126; energie (kCal): 512; vetten (g): 42,3; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 17,9; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 591,36
Orientaals
Vegetarisch
Brunch,Carnaval
Brunch
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

  • Noten
    300 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Brickvellen
    170 gr
    2
    49
  • Delhaize Amandelen | Wit
    200 gr
    2de tegen -50%
    4
    69
  • Vahiné Aroma | Oranjebloessem
    20 cl
    3
    95
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
  • Delhaize Honing | Berg
    250 gr
    3
    49
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    15
  • Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    -10% voor 3
    3
    79
  • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    6 x 50 cl
    -33.33% voor 3
    4
    95

Totaal:

€19,01

Deze recepten kan je ook leuk vinden