MillefeuillePT15M2 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h32/h61/9173313159198.jpg1/4 vel bladerdeegbloemsuiker4 meringues4 zandkoekjes boter isigny Taste of Inspirationsmunt120 g rood fruit of seizoensfruit75 eetlepels suiker125 g boter3 eieren3 citroenen
Citroenen persen en ondertussen de boter zachtjes laten smelten, suiker en citroensap toevoegen en goed mengen, vervolgens de eieren 1 per 1 toevoegen en al roerend garen (tot het kookpunt brengen), giet vervolgens de mengeling in een schaaltje, doe er een folietje over en laat afkoelen in de frigo.
Bladerdeeg prikken, met bloemsuiker bestrooien en afbakken op 200°C, gedurende 10 minuten. Omdraaien, bestrooien met poedersuiker en verder afbakken op 200°C, gedurende 3 minuten. Laten afkoelen op een rooster, portioneren in rechthoekjes van ongeveer 2 cm op 8 cm.
Citroencrème in een spuitzak scheppen.
De zandkoekjes verbrijzelen tot een crumble, idem met de eiwitmeringues.
De strookjes bladerdeeg bestrijken met de citroencrème, daarop vervolgens wat fruit, afwerken met de crumble en de eiwitkrokantjes, facultatief nog wat scheutjes van limoencress, citroenmelisse of munt.