Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Delhaize logo
Millefeuille

Millefeuille

door Wout Bru
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 1/4 vel bladerdeeg
  • bloemsuiker
  • 4 meringues
  • 4 zandkoekjes boter isigny Taste of Inspirations
  • enkele blaadjes munt
  • 120 g rood fruit of seizoensfruit
  • 75 el suiker
  • 125 g boter
  • 3 eieren
  • 3 citroenen
  • 1/4 vel bladerdeeg
  • bloemsuiker
  • 4 meringues
  • 4 zandkoekjes boter isigny Taste of Inspirations
  • enkele blaadjes munt
  • 120 g rood fruit of seizoensfruit
  • 75 el suiker
  • 125 g boter
  • 3 eieren
  • 3 citroenen

Begin met koken

1
Citroenen persen en ondertussen de boter zachtjes laten smelten, suiker en citroensap toevoegen en goed mengen, vervolgens de eieren 1 per 1 toevoegen en al roerend garen (tot het kookpunt brengen), giet vervolgens de mengeling in een schaaltje, doe er een folietje over en laat afkoelen in de frigo.
2
Bladerdeeg prikken, met bloemsuiker bestrooien en afbakken op 200°C, gedurende 10 minuten. Omdraaien, bestrooien met poedersuiker en verder afbakken op 200°C, gedurende 3 minuten. Laten afkoelen op een rooster, portioneren in rechthoekjes van ongeveer 2 cm op 8 cm.
3
Citroencrème in een spuitzak scheppen.
4
De zandkoekjes verbrijzelen tot een crumble, idem met de eiwitmeringues.
1
Citroenen persen en ondertussen de boter zachtjes laten smelten, suiker en citroensap toevoegen en goed mengen, vervolgens de eieren 1 per 1 toevoegen en al roerend garen (tot het kookpunt brengen), giet vervolgens de mengeling in een schaaltje, doe er een folietje over en laat afkoelen in de frigo.
2
Bladerdeeg prikken, met bloemsuiker bestrooien en afbakken op 200°C, gedurende 10 minuten. Omdraaien, bestrooien met poedersuiker en verder afbakken op 200°C, gedurende 3 minuten. Laten afkoelen op een rooster, portioneren in rechthoekjes van ongeveer 2 cm op 8 cm.
3
Citroencrème in een spuitzak scheppen.
4
De zandkoekjes verbrijzelen tot een crumble, idem met de eiwitmeringues.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Gebak | Méli-Mélo | Méringue | Mix

Gaelens

Gebak | Méli-Mélo | Méringue | Mix

4 st

€5,69

Zandkoekjes | Natuur

Céréal

Zandkoekjes | Natuur

132 gr

€3,69

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Rode vruchten | Mix | Schaal

Delhaize

Rode vruchten | Mix | Schaal

400 gr

€11,99

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€28,21