Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenBodding met croissants
Delhaize logo
  • Bodding met croissants
    C
Bodding met croissantsC

Bodding met croissants

door Line Couvreur
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 5 eieren
  • 5 dl volle melk
  • 300 g oudbakken restjes croissants, chocoladebroodjes, gewoon brood, ...
  • 100 g blonde kandijsuiker
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 5 eieren
  • 5 dl volle melk
  • 300 g oudbakken restjes croissants, chocoladebroodjes, gewoon brood, ...
  • 100 g blonde kandijsuiker
  • 1 kl kaneelpoeder

Begin met koken

: 20 min. (+ 40 min. kooktijd)
1
Verwarm de melk met de cassonade en de kaneel (naar eigen smaak). Scheur de restjes croissants, brood en andere in kleine stukjes. Doe ze in een slakom en overgiet ze met de warme melk. Plet alles goed met een vork en laat 10 min. rusten. (Als je enkel heel droog brood gebruikt, laat het dan minstens 2 u weken). Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Roer de losgeklopte eieren onder de bereiding en giet in een rechthoekige bakvorm (16 x 26 cm) of in een ronde, diepe taartvorm (die je eerst met bakpapier bekleedt). Schuif 35 à 40 min. in de oven.
3
Laat 10 min. rusten, haal de bodding uit de bakvorm en laat hem op een rooster afkoelen. Blijft er wat bodding over? Bewaar hem in de koelkast.
1
Verwarm de melk met de cassonade en de kaneel (naar eigen smaak). Scheur de restjes croissants, brood en andere in kleine stukjes. Doe ze in een slakom en overgiet ze met de warme melk. Plet alles goed met een vork en laat 10 min. rusten. (Als je enkel heel droog brood gebruikt, laat het dan minstens 2 u weken). Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Roer de losgeklopte eieren onder de bereiding en giet in een rechthoekige bakvorm (16 x 26 cm) of in een ronde, diepe taartvorm (die je eerst met bakpapier bekleedt). Schuif 35 à 40 min. in de oven.
3
Laat 10 min. rusten, haal de bodding uit de bakvorm en laat hem op een rooster afkoelen. Blijft er wat bodding over? Bewaar hem in de koelkast.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 21,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 21,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 5,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Brunch,Less waste
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Croissants | Vers deeg

Danerolles

Croissants | Vers deeg

2 × 240 gr

€4,50

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Reeds in je keuken

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Totaal:
€10,23