Bodding met croissants
door Line Couvreur


Makkelijk
> 60 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 5 eieren
- 5 dl volle melk
- 300 g oudbakken restjes croissants, chocoladebroodjes, gewoon brood, ...
- 100 g blonde kandijsuiker
- 1 kl kaneelpoeder
- 5 eieren
- 5 dl volle melk
- 300 g oudbakken restjes croissants, chocoladebroodjes, gewoon brood, ...
- 100 g blonde kandijsuiker
- 1 kl kaneelpoeder
Begin met koken
: 20 min. (+ 40 min. kooktijd)
- 1Verwarm de melk met de cassonade en de kaneel (naar eigen smaak). Scheur de restjes croissants, brood en andere in kleine stukjes. Doe ze in een slakom en overgiet ze met de warme melk. Plet alles goed met een vork en laat 10 min. rusten. (Als je enkel heel droog brood gebruikt, laat het dan minstens 2 u weken). Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Roer de losgeklopte eieren onder de bereiding en giet in een rechthoekige bakvorm (16 x 26 cm) of in een ronde, diepe taartvorm (die je eerst met bakpapier bekleedt). Schuif 35 à 40 min. in de oven.
- 3Laat 10 min. rusten, haal de bodding uit de bakvorm en laat hem op een rooster afkoelen. Blijft er wat bodding over? Bewaar hem in de koelkast.
- 1Verwarm de melk met de cassonade en de kaneel (naar eigen smaak). Scheur de restjes croissants, brood en andere in kleine stukjes. Doe ze in een slakom en overgiet ze met de warme melk. Plet alles goed met een vork en laat 10 min. rusten. (Als je enkel heel droog brood gebruikt, laat het dan minstens 2 u weken). Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Roer de losgeklopte eieren onder de bereiding en giet in een rechthoekige bakvorm (16 x 26 cm) of in een ronde, diepe taartvorm (die je eerst met bakpapier bekleedt). Schuif 35 à 40 min. in de oven.
- 3Laat 10 min. rusten, haal de bodding uit de bakvorm en laat hem op een rooster afkoelen. Blijft er wat bodding over? Bewaar hem in de koelkast.
Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 21,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 21,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 5,6 g
Frans
Vegetarisch
Brunch
Dessert
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:
- Columbus Scharreleieren | 5+16 stPromo20
- Luxlait Melk | Volle | Vers1 l69
- Danerolles Croissants | Vers deeg2 × 240 gr25
- Tienen-Tirlemont Cassonade500 gr45
- Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen38 gr79





