Recept zoekresultatenBodding met croissants
Recept zoekresultatenBodding met croissants
Delhaize logo
  • Bodding met croissants
    Nutri-Score C

Bodding met croissants

door Line Couvreur
Bodding met croissantsC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 5 eieren
  • 5 dl volle melk
  • 300 g oudbakken restjes croissants, chocoladebroodjes, gewoon brood, ...
  • 100 g blonde kandijsuiker
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 5 eieren
  • 5 dl volle melk
  • 300 g oudbakken restjes croissants, chocoladebroodjes, gewoon brood, ...
  • 100 g blonde kandijsuiker
  • 1 kl kaneelpoeder

Begin met koken

: 20 min. (+ 40 min. kooktijd)
1
Verwarm de melk met de cassonade en de kaneel (naar eigen smaak). Scheur de restjes croissants, brood en andere in kleine stukjes. Doe ze in een slakom en overgiet ze met de warme melk. Plet alles goed met een vork en laat 10 min. rusten. (Als je enkel heel droog brood gebruikt, laat het dan minstens 2 u weken). Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Roer de losgeklopte eieren onder de bereiding en giet in een rechthoekige bakvorm (16 x 26 cm) of in een ronde, diepe taartvorm (die je eerst met bakpapier bekleedt). Schuif 35 à 40 min. in de oven.
3
Laat 10 min. rusten, haal de bodding uit de bakvorm en laat hem op een rooster afkoelen. Blijft er wat bodding over? Bewaar hem in de koelkast.
1
Verwarm de melk met de cassonade en de kaneel (naar eigen smaak). Scheur de restjes croissants, brood en andere in kleine stukjes. Doe ze in een slakom en overgiet ze met de warme melk. Plet alles goed met een vork en laat 10 min. rusten. (Als je enkel heel droog brood gebruikt, laat het dan minstens 2 u weken). Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Roer de losgeklopte eieren onder de bereiding en giet in een rechthoekige bakvorm (16 x 26 cm) of in een ronde, diepe taartvorm (die je eerst met bakpapier bekleedt). Schuif 35 à 40 min. in de oven.
3
Laat 10 min. rusten, haal de bodding uit de bakvorm en laat hem op een rooster afkoelen. Blijft er wat bodding over? Bewaar hem in de koelkast.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 21,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 5,6 g
Frans
Vegetarisch
Brunch,Less waste
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Melk | Vol
Campina Melk | Vol
6 x 50 cl
7
49
Croissants | 6st
Delhaize Croissants | 6st
2 × 240 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
59
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59

Reeds in je keuken

Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
3
79
Totaal:
€14,25

Deze recepten kan je ook leuk vinden