Echte Brusselse wafels PT1H30M15 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/h0f/h53/10083090858014.jpg4 eieren600 g bloem 25 g verse gist 1 l melk 200 g zachte boter Vers fruit naar keuze (aardbeien, rode vruchten …)Bloemsuiker
Doe eerst de melk, dan de eieren en de verkruimelde gist in een smalle slakom. Laat de boter net smelten (maximum 30 à 40°C) en voeg ze samen met de bloem toe. Mix alles tot een glad deeg en dek de kom af met een keukendoek. Laat 1 u à 1u.30 u op kamertemperatuur rusten.
Warm je wafelijzer op (stand 7 van een graadverdeling tot 8) en klop het deeg lichtjes op. Bak je wafels zoals gewoonlijk, zonder het wafelijzer te beboteren (reken 2 à 3 min per bakbeurt).
Werk de wafels af met vers fruit, bestuif ze met bloemsuiker en dien ze warm op.