Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenSupereenvoudige appeltaart
Delhaize logo
D
Supereenvoudige appeltaartD

Supereenvoudige appeltaart

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 1 citroen
  • 3 dikke appels
  • 2 eieren
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g zachte boter + voor de vorm
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 1 citroen
  • 3 dikke appels
  • 2 eieren
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g zachte boter + voor de vorm
  • 1 plak kruimeldeeg

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de zachte boter, de suiker en de eieren in een kleine kom. Meng met de garde.
3
Pers het sap uit de citroen en giet het in een grote kom. Schil de appels en rasp ze met de grove kant van de rasp. Doe ze achtereenvolgens in het sap in de kom en meng goed. Giet er de eierbereiding bij en meng.
4
Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in). Leg het kruimeldeeg in de vorm en druk het goed tegen de rand. Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
5
Verdeel de gemalen amandelen over de taartbodem en giet er dan de appelvulling in. Strijk de bovenkant een beetje glad en bak de taart 30 min. in de oven.
6
Serveer lauw of koud.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de zachte boter, de suiker en de eieren in een kleine kom. Meng met de garde.
3
Pers het sap uit de citroen en giet het in een grote kom. Schil de appels en rasp ze met de grove kant van de rasp. Doe ze achtereenvolgens in het sap in de kom en meng goed. Giet er de eierbereiding bij en meng.
4
Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in). Leg het kruimeldeeg in de vorm en druk het goed tegen de rand. Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
5
Verdeel de gemalen amandelen over de taartbodem en giet er dan de appelvulling in. Strijk de bovenkant een beetje glad en bak de taart 30 min. in de oven.
6
Serveer lauw of koud.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1417; energie (kCal): 340; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 32,1; suikers (g): 17,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 526,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1417; energie (kCal): 340; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 32,1; suikers (g): 17,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 526,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Carnaval,Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Totaal:
€16,63