Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenAardbeien en basilicumsorbet
Delhaize logo
  • Aardbeien en basilicumsorbet
    B
Aardbeien en basilicumsorbetB

Aardbeien en basilicumsorbet

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g aardbeien
  • 1 bussel basilicum
  • 150 g griessuiker
  • 1 eiwit op kamertemperatuur
  • steakpeper
  • 2 limoenen
  • 500 g aardbeien
  • 1 bussel basilicum
  • 150 g griessuiker
  • 1 eiwit op kamertemperatuur
  • steakpeper
  • 2 limoenen

Begin met koken

1
Doe de suiker en 50 cl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
2
Neem van het vuur, voeg de schil van de limoenen (met een mes in lange repen geschild) toe en de basilicumblaadjes. Dek af en laat trekken tot het mengsel volledig is afgekoeld.
3
Giet de siroop dan door een zeef en voeg het sap van 1 limoen toe.
4
Klop het eiwit heel stijf en voeg geleidelijk aan de siroop toe. Draai tot sorbet in de ijsroommachine en zet nadien in de diepvriezer.
5
Snij de aardbeien, net voor het opdienen, in stukjes, verdeel over 4 à 6 bekers en bestrooi met wat steakpeper.
6
Doe er 1 bol sorbet bij en dien op.
1
Doe de suiker en 50 cl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
2
Neem van het vuur, voeg de schil van de limoenen (met een mes in lange repen geschild) toe en de basilicumblaadjes. Dek af en laat trekken tot het mengsel volledig is afgekoeld.
3
Giet de siroop dan door een zeef en voeg het sap van 1 limoen toe.
4
Klop het eiwit heel stijf en voeg geleidelijk aan de siroop toe. Draai tot sorbet in de ijsroommachine en zet nadien in de diepvriezer.
5
Snij de aardbeien, net voor het opdienen, in stukjes, verdeel over 4 à 6 bekers en bestrooi met wat steakpeper.
6
Doe er 1 bol sorbet bij en dien op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 449; energie (kCal): 106; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 22,5; suikers (g): 20,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 225,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 449; energie (kCal): 106; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 22,5; suikers (g): 20,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 225,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Romantisch diner,Kids
Overig
Zomer
Dessert