Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenBosbessentaart
Delhaize logo
C
BosbessentaartC

Bosbessentaart

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 20 g eierdooiers
  • 1 rol bladerdeeg
  • 80 g kristalsuiker (voor de eidooiers)
  • 2 el poedersuiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 110 g kristalsuiker (voor de blauwe bessen)
  • 500 g blauwe bessen
  • 20 g eierdooiers
  • 1 rol bladerdeeg
  • 80 g kristalsuiker (voor de eidooiers)
  • 2 el poedersuiker
  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 110 g kristalsuiker (voor de blauwe bessen)
  • 500 g blauwe bessen

Begin met koken

: 15 min. + 10 min. baktijd + 1 nacht rusttijd
1
Doe de blauwe bessen met suiker in een kom. Druk lichtjes aan zodat er wat sap vrijkomt en meng de suiker en de blauwe bessen goed onder elkaar. Laat een nachtje staan.
2
Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier in een taartvorm. Druk de randen goed aan. Bedek met een tweede vel bakpapier, leg er rijst of witte bonen op zodat de bodem niet omhoog komt. Bak 10 min. in de oven op 180°C. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de rijst of bonen.
3
Meng de eidooiers met suiker, het amandelpoeder en de boter.
4
Vul de gebakken taartbodem met het mengsel.
5
Giet het sap van de blauwe bessen weg en bedek de korst met de blauwe bessen.
6
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak gedurende 35 min.
7
Bestrooi net voor het serveren met de poedersuiker.
1
Doe de blauwe bessen met suiker in een kom. Druk lichtjes aan zodat er wat sap vrijkomt en meng de suiker en de blauwe bessen goed onder elkaar. Laat een nachtje staan.
2
Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier in een taartvorm. Druk de randen goed aan. Bedek met een tweede vel bakpapier, leg er rijst of witte bonen op zodat de bodem niet omhoog komt. Bak 10 min. in de oven op 180°C. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de rijst of bonen.
3
Meng de eidooiers met suiker, het amandelpoeder en de boter.
4
Vul de gebakken taartbodem met het mengsel.
5
Giet het sap van de blauwe bessen weg en bedek de korst met de blauwe bessen.
6
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak gedurende 35 min.
7
Bestrooi net voor het serveren met de poedersuiker.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1243; energie (kCal): 299; vetten (g): 17,6; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 20,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 450
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1243; energie (kCal): 299; vetten (g): 17,6; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 20,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 450
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

2 × 125 gr

€9,98

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

4 × 150 gr

€14,36

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€27,22