• Klassieke pannenkoeken
    Nutri-Score C

Klassieke pannenkoeken

Klassieke pannenkoekenC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 dl volle melk
  • 1/2 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • zout
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 dl volle melk
  • 1/2 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • zout

Begin met koken

  1. 1
    Klop de bloem met een garde geleidelijk aan door de melk. Voeg dan de eieren, het zout en de olie toe. Mix het deeg met een staafmixer, als het niet perfect glad is. Laat het deeg eventueel 30 min rusten.
  2. 2
    Bak elke pannenkoek met een klontje boter. Je kunt met de aangeduide hoeveelheid 10 fijne of 8 dikke pannenkoeken bakken.
  3. 3
    Dien op met kristalsuiker, bruine of blonde cassonade, een paar druppeltjes citroen …
  1. 1
    Klop de bloem met een garde geleidelijk aan door de melk. Voeg dan de eieren, het zout en de olie toe. Mix het deeg met een staafmixer, als het niet perfect glad is. Laat het deeg eventueel 30 min rusten.
  2. 2
    Bak elke pannenkoek met een klontje boter. Je kunt met de aangeduide hoeveelheid 10 fijne of 8 dikke pannenkoeken bakken.
  3. 3
    Dien op met kristalsuiker, bruine of blonde cassonade, een paar druppeltjes citroen …
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 679; energie (kCal): 162; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 20,3; suikers (g): 3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 335,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 679; energie (kCal): 162; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 20,3; suikers (g): 3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 335,02
Vegetarisch
Brunch
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Druivenpitolie
    1/2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Bloem | Zelfrijzende
    1 kg
  • Campina Melk | Volle
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    1+1 gratis
  • Reeds in je keuken

  • Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€14,89

Deze recepten kan je ook leuk vinden