Recept zoekresultatenKlassieke pannenkoeken
Delhaize logo
  • Klassieke pannenkoeken
    C

Klassieke pannenkoeken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Lichtmis,Brunch
Dessert
Klassieke pannenkoekenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 dl volle melk
  • 1/2 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloem | Zelfrijzende

Delhaize

Bloem | Zelfrijzende

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Melk | Volle | Vers

Luxlait

Melk | Volle | Vers

1 l

€2,69

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€5,87

Begin met koken

  1. Klop de bloem met een garde geleidelijk aan door de melk. Voeg dan de eieren, het zout en de olie toe. Mix het deeg met een staafmixer, als het niet perfect glad is. Laat het deeg eventueel 30 min rusten.
  2. Bak elke pannenkoek met een klontje boter. Je kunt met de aangeduide hoeveelheid 10 fijne of 8 dikke pannenkoeken bakken.
  3. Dien op met kristalsuiker, bruine of blonde cassonade, een paar druppeltjes citroen …

Kooktip

  • Serveer je pannenkoeken met dunne sneetjes vers (seizoens)-fruit en een wolkje bloemsuiker.
  • Maak een keer hartige pannenkoeken voor het avondeten. Schrap de suiker uit je deegrecept en beleg je pannenkoeken met gerookte zalm, een gepocheerd ei, spinazie, geitenkaas naar keuze.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 679; energie (kCal): 162; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 20,3; suikers (g): 3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 335,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 679; energie (kCal): 162; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 20,3; suikers (g): 3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 335,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lichtmis,Brunch
Dessert
Dessert
  • Klassieke pannenkoeken
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloem | Zelfrijzende

Delhaize

Bloem | Zelfrijzende

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Melk | Volle | Vers

Luxlait

Melk | Volle | Vers

1 l

€2,69

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€5,87

Deze recepten kan je ook leuk vinden