Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

🍂 De lekkerste wildgerechten 🍂

Aaah, de herfst! Da's het seizoen bij uitstek om van iets stevigere kost te smullen, zoals tartiflette, stoofpotjes, raclette, ovenschotels, soep, zuurkool en spruiten. En in de koude herfstmaanden kunnen we ook uitkijken naar wildgerechten en tal van originele recepten met herfstgroenten als pompoen en champignons. Je hoort het: er zijn heel wat hartverwarmende herfstgerechten die je dag wat kleur geven en jou met je favoriete mensen rond de tafel brengen. We geven je hieronder met plezier culinaire inspiratie voor 't seizoen.

Wildseizoen: zelf aan de slag met wild

Een mals stukje hert, een rijke everzwijnragout, een fijne fazantfilet, een knapperig hindegebraad of een stoofpotje met konijn: in de herfst wordt het startschot van het wildseizoen gegeven en krijg je de keuze uit een ruim assortiment wild. Die intense, kenmerkende smaken van wildgerechten zijn echt om wild van te worden. Wist je trouwens dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf wild te bereiden? Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, de onderstaande recepten met wild spreken voor zich!

Hartverwarmende herfstgerechten

Soms is het niet zo erg dat het buiten regent en waait. Want dan smaakt een verwarmende homemade maaltijd nog zo goed! Natuurlijk wil je niet elke dag uren in de keuken staan om van lekkere herfstkost te genieten. Daarom vind je tussen onze favoriete herfstrecepten ook heel wat gerechten die op minder dan 30 minuten klaar zijn. Perfect voor op een werkdag. Mag het iets meer zijn? Ga voor een heerlijke tartiflette, laat een stoofpotje enkele uren pruttelen of trakteer jezelf op een cheesecake met kruidige speculoos.

Koken met seizoensproducten? Top!

Waarom zou je koken met seizoensproducten? Wel, die zijn eerst en vooral kraakvers wanneer ze op je bord belanden. Daarnaast zijn seizoensgroenten van bij ons duurzaam, rijk aan voedingsstoffen én bevorderlijk voor een gevarieerd eetpatroon. We stellen twee herfsttoppers aan je voor: pompoen en paddenstoelen. Zet ze gerust wat vaker op je menu dit seizoen, want nu zijn deze vruchten en groenten op hun allerbest.

Pompoen

Pompoenen zijn echte herfstvedetten. Ze bestaan in allerlei formaten, kleuren en vormen en doen het goed in hartige én zoete gerechten. En zelfs hun pitten geven je maaltijd een verrassende, krokante toets. De supersmaakvolle butternut ken je ondertussen waarschijnlijk al, maar proefde je ook al eens de spaghettipompoen, de Casperitapompoen of de Turkse muts? Je wordt er sowieso goedgemutst van! 😉

Paddenstoelen

Wie herfst zegt, zegt paddenstoelen. Van portobello's en kastanjechampignons tot shiitakes en oesterzwammen, ze zijn stuk voor stuk heerlijk en ook nog eens enorm veelzijdig. Paddenstoelen hebben een vrij neutrale, milde smaak, waardoor je ze makkelijk met andere ingrediënten kunt combineren. Of je nu zin hebt in champignonsoep, een herfstpasta met een mix van wilde champignons of gevulde portobello's: het kan allemaal.