Recept zoekresultatenGemakkelijke risotto met champignons en krokante spek
Delhaize logo
  • Gemakkelijke risotto met champignons en krokante spek
    B
Gemakkelijke risotto met champignons en krokante spekB

Gemakkelijke risotto met champignons en krokante spek

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 150 g gerookt ontbijtspek
  • 750 g witte champignons
  • 200 g fijne bevroren doperwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 320 g risottorijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • 150 g gerookt ontbijtspek
  • 750 g witte champignons
  • 200 g fijne bevroren doperwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 320 g risottorijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de speksneetjes in 8. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de stukjes spek over op en bak ze ± 8 min. (houd ze in het oog) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2
Fruit intussen de fijngehakte ui en de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de tijm en de helft van de olijfolie. Voeg de rijst na 5 min. toe en meng 2 min. Giet er de witte wijn bij, laat 2 min. sudderen en voeg dan 7,5 dl warm water toe, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min. pruttelen.
3
Snipper intussen de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze van het vuur zodra het water volledig verdampt is en de champignons mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
4
Spoel de erwtjes onder warm water. Voeg ze in de stoofpan met de rijst toe, samen met de boter in stukken, en haal de pan van het vuur. Laat 2 min. rusten, met het deksel op de pan. Meng en breng verder op smaak.
5
Serveer de risotto in diepe borden. Verdeel er de champignons en de krokante spekstukjes over en dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de speksneetjes in 8. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de stukjes spek over op en bak ze ± 8 min. (houd ze in het oog) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2
Fruit intussen de fijngehakte ui en de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de tijm en de helft van de olijfolie. Voeg de rijst na 5 min. toe en meng 2 min. Giet er de witte wijn bij, laat 2 min. sudderen en voeg dan 7,5 dl warm water toe, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min. pruttelen.
3
Snipper intussen de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze van het vuur zodra het water volledig verdampt is en de champignons mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
4
Spoel de erwtjes onder warm water. Voeg ze in de stoofpan met de rijst toe, samen met de boter in stukken, en haal de pan van het vuur. Laat 2 min. rusten, met het deksel op de pan. Meng en breng verder op smaak.
5
Serveer de risotto in diepe borden. Verdeel er de champignons en de krokante spekstukjes over en dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 155 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 17,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 155 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 17,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spek | Ontbijt

365

Spek | Ontbijt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,39

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

3 × 250 gr

€4,47

Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Blik

Delhaize

Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Blik

3 x 140 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,75

Rijst | Risotto

Delhaize

Rijst | Risotto

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,85

Casillero Del Diablo Viognier Wit

Chile

Casillero Del Diablo Viognier Wit

75 cl

€6,99

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Karneboter | Ardeens

Delhaize

Karneboter | Ardeens

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,09

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€23,88