• Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
    Nutri-Score A

Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek

Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoekA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 blaadjes laurier
  • 450 g voorgekookte krielaardappelen
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 3 kruidnagels
  • 2 sneetjes peperkoek met gember
  • 2 el mosterd
  • 1 el Luikse siroop
  • 3,8 dl wildfond
  • 7,5 dl Gouden Carolus
  • 1 el bloem
  • 3 el boter
  • peper
  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 blaadjes laurier
  • 450 g voorgekookte krielaardappelen
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 3 kruidnagels
  • 2 sneetjes peperkoek met gember
  • 2 el mosterd
  • 1 el Luikse siroop
  • 3,8 dl wildfond
  • 7,5 dl Gouden Carolus
  • 1 el bloem
  • 3 el boter
  • peper

Begin met koken

: 30 min + 2 à 3 u gaartijd
  1. 1
    Zet een braadpan op het vuur, laat heet worden en smelt er een lepel boter in. Kruid het vlees met peper en zout en korst de stukjes hert rondom in de hete boter. Bij voorkeur doe je dit in enkele keren zodat het vlees goed dichtgeschroeid wordt. Het vlees hoeft niet gaar te zijn, want het gaart verder tijdens het stoven.
  2. 2
    Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en fruit er de ui en de knoflook in. Bestrooi met de bloem en voeg er de gekorste stukjes hert bij. Meng even en blus dan meteen met de wildfond en de Gouden Carolus. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de 'Luikse Siroop' toe.
  3. 3
    Snijd 2 sneetjes van de peperkoek en besmeer met mosterd. Leg de peperkoek met de mosterd naar beneden op de stoverij en breng aan de kook.
  4. 4
    Draai het vuur wat lager, zet een deksel op de pot en laat het vlees garen gedurende 2 à 2.30 uur tot het vlees gaar en mals is.
  5. 5
    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes en verdeel ze gelijkmatig over een ovenschaal. Schik er enkele klontjes boter op. Kruid met peper en zout, gedroogde rozemarijn en gaar in de oven gedurende ± 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. 6
    Serveer de gebakken krieltjes bij het hertenstoofvlees.
  1. 1
    Zet een braadpan op het vuur, laat heet worden en smelt er een lepel boter in. Kruid het vlees met peper en zout en korst de stukjes hert rondom in de hete boter. Bij voorkeur doe je dit in enkele keren zodat het vlees goed dichtgeschroeid wordt. Het vlees hoeft niet gaar te zijn, want het gaart verder tijdens het stoven.
  2. 2
    Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en fruit er de ui en de knoflook in. Bestrooi met de bloem en voeg er de gekorste stukjes hert bij. Meng even en blus dan meteen met de wildfond en de Gouden Carolus. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de 'Luikse Siroop' toe.
  3. 3
    Snijd 2 sneetjes van de peperkoek en besmeer met mosterd. Leg de peperkoek met de mosterd naar beneden op de stoverij en breng aan de kook.
  4. 4
    Draai het vuur wat lager, zet een deksel op de pot en laat het vlees garen gedurende 2 à 2.30 uur tot het vlees gaar en mals is.
  5. 5
    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de krieltjes en verdeel ze gelijkmatig over een ovenschaal. Schik er enkele klontjes boter op. Kruid met peper en zout, gedroogde rozemarijn en gaar in de oven gedurende ± 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. 6
    Serveer de gebakken krieltjes bij het hertenstoofvlees.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 384; energie (kCal): 91; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 625,53
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 384; energie (kCal): 91; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 625,53
Belgisch
Vaderdag
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Hert
    1 kg

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Laurier
    2 blaadjes

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rozemarijn
    1 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kruidnagel
    3

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peperkoek
    2 sneetjes

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Mosterd
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Luikse siroop
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Bouillon van gevogelte
    3.8 dl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Krielaardappelen
    1 kg
  • Duvel Blond bier | 8,5%
    6 x 33 cl
    2de tegen -40%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Delhaize Gele uien | Netje
    500 gr
  • Anco Bloem | Fijngebak
    1 kg
  • Delhaize Karneboter
    250 gr

Totaal:

€11,78