Recept zoekresultatenRagout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Recept zoekresultatenRagout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Delhaize logo
  • Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
    Nutri-Score A

Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier

Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bierA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg everzwijnragout
  • 2 plakken peperkoek
  • 2 wortelen
  • 2 grote uien
  • 33 cl bruin bier
  • 2 el mosterd van Dijon
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 1 kg everzwijnragout
  • 2 plakken peperkoek
  • 2 wortelen
  • 2 grote uien
  • 33 cl bruin bier
  • 2 el mosterd van Dijon
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 1u45 kooktijd
  1. 1
    Schil en hak de uien fijn. Stoof ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de boter. Voeg hier het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat zachtjes sudderen.
  2. 2
    Braad ondertussen het in dikke blokjes gesneden everzwijn op een hoog vuur in een grote braadpan met de rest van de hete boter. Voeg peper en zout toe.
  3. 3
    Doe het vlees in de stoofpan. Giet een beetje bier in de braadpan, schraap al het sap goed weg en giet dit in de stoofpan. Voeg hieraan de rest van het bier, 20 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 uur 15 min. sudderen op een heel laag vuur.
  4. 4
    Voeg daarna de in schijfjes gesneden wortelen en de met mosterd besmeerde plakjes peperkoek toe. Meng en laat 30 min. doorkoken, steeds met het deksel op de pan.
  5. 5
    Kruid opnieuw en dien goed warm op met een puree van knolselder of duchesseaardappelen.
  1. 1
    Schil en hak de uien fijn. Stoof ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de boter. Voeg hier het geperste teentje knoflook en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat zachtjes sudderen.
  2. 2
    Braad ondertussen het in dikke blokjes gesneden everzwijn op een hoog vuur in een grote braadpan met de rest van de hete boter. Voeg peper en zout toe.
  3. 3
    Doe het vlees in de stoofpan. Giet een beetje bier in de braadpan, schraap al het sap goed weg en giet dit in de stoofpan. Voeg hieraan de rest van het bier, 20 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 uur 15 min. sudderen op een heel laag vuur.
  4. 4
    Voeg daarna de in schijfjes gesneden wortelen en de met mosterd besmeerde plakjes peperkoek toe. Meng en laat 30 min. doorkoken, steeds met het deksel op de pan.
  5. 5
    Kruid opnieuw en dien goed warm op met een puree van knolselder of duchesseaardappelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 533; energie (kCal): 127; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 595,38
Belgisch
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Marcassin
    1 kg

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Koek | Honing
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    89
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2de tegen -50%
    2
    19
  • Delhaize Gele uien | Netje
    500 gr
    1
    99
  • Leffe Abdijbier | Bruin | Alcoholvrij | 0% |Fles
    4 x 33 cl
    -33.33% voor 3
    • Leeggoedkosten
    5
    95
  • Delhaize Fond | Rund
    19 cl
    1
    39
  • Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr
    -10% voor 3
    5
    59
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    39
  • Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    59
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29

Totaal:

€19,00