Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenHindegebraad met wijnsaus
Delhaize logo
  • Hindegebraad met wijnsaus
    A

Hindegebraad met wijnsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Hindegebraad met wijnsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • boter
  • 1 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 800 g hindegebraad
  • 3 jeneverbessen
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el mosterd
  • peper
  • 2 el rodebessengelei
  • 50 cl rode wijn
  • 1 ui
  • 10 cl verse room
  • 1 wortel
  • 1 kl zwarte peperbollen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Kruiden | Jeneverbessen

Santa Maria

Kruiden | Jeneverbessen

21 gr

€4,25

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

Céréal

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

270 gr

€3,89

Baie Cap Pinotage Rood

Afrique du Sud - Zuid-Afrika

Baie Cap Pinotage Rood

75 cl

€4,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Reeds in je keuken

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
€29,93

Begin met koken

  1. De dag voordien: meng de wijn met de in schijfjes gesneden wortel en knoflook, de fijngesnipperde ui, het kruidentuiltje, de peper en de geplette jeneverbessen. Leg er het vlees in, dek af en zet 24 u. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  3. Haal het gebraad uit de marinade en bind het op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Leg het dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Zeef de marinade en overgiet het gebraad met 15 cl van deze wijn. Bak het  30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig.
  4. Giet ondertussen 30 cl van de marinade in een steelpan en laat op hevig vuur voor de helft inkoken. Voeg de bessengelei toe, de mosterd, de room en het bindmiddel. Breng aan de kook, meng met de garde en laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Wikkel het gebakken gebraad in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Versnijd het en dien meteen op met de saus.
  6. Serveer met hertoginnenaardappelen.

Kooktip

Deze saus past ook bij steak of medaillon van hinde, van everzwijn, enz. Als je het vlees niet laat marineren, gebruik dan gewone wijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 670,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 670,65
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Hindegebraad met wijnsaus
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Kruiden | Jeneverbessen

Santa Maria

Kruiden | Jeneverbessen

21 gr

€4,25

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

Céréal

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

270 gr

€3,89

Baie Cap Pinotage Rood

Afrique du Sud - Zuid-Afrika

Baie Cap Pinotage Rood

75 cl

€4,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Reeds in je keuken

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
€29,93