Overslaan
  • Hindegebraad met wijnsaus
    Nutri-Score A

Hindegebraad met wijnsaus

Hindegebraad met wijnsausA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • boter
  • 1 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 800 g hindegebraad
  • 3 jeneverbessen
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el mosterd
  • peper
  • 2 el rodebessengelei
  • 50 cl rode wijn
  • 1 ui
  • 10 cl verse room
  • 1 wortel
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • boter
  • 1 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 800 g hindegebraad
  • 3 jeneverbessen
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el mosterd
  • peper
  • 2 el rodebessengelei
  • 50 cl rode wijn
  • 1 ui
  • 10 cl verse room
  • 1 wortel
  • 1 kl zwarte peperbollen

Begin met koken

  1. 1
    De dag voordien: meng de wijn met de in schijfjes gesneden wortel en knoflook, de fijngesnipperde ui, het kruidentuiltje, de peper en de geplette jeneverbessen. Leg er het vlees in, dek af en zet 24 u. in de koelkast.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  3. 3
    Haal het gebraad uit de marinade en bind het op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Leg het dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Zeef de marinade en overgiet het gebraad met 15 cl van deze wijn. Bak het  30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig.
  4. 4
    Giet ondertussen 30 cl van de marinade in een steelpan en laat op hevig vuur voor de helft inkoken. Voeg de bessengelei toe, de mosterd, de room en het bindmiddel. Breng aan de kook, meng met de garde en laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5
    Wikkel het gebakken gebraad in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Versnijd het en dien meteen op met de saus.
  6. 6
    Serveer met hertoginnenaardappelen.
  1. 1
    De dag voordien: meng de wijn met de in schijfjes gesneden wortel en knoflook, de fijngesnipperde ui, het kruidentuiltje, de peper en de geplette jeneverbessen. Leg er het vlees in, dek af en zet 24 u. in de koelkast.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  3. 3
    Haal het gebraad uit de marinade en bind het op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Leg het dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Zeef de marinade en overgiet het gebraad met 15 cl van deze wijn. Bak het  30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig.
  4. 4
    Giet ondertussen 30 cl van de marinade in een steelpan en laat op hevig vuur voor de helft inkoken. Voeg de bessengelei toe, de mosterd, de room en het bindmiddel. Breng aan de kook, meng met de garde en laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5
    Wikkel het gebakken gebraad in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Versnijd het en dien meteen op met de saus.
  6. 6
    Serveer met hertoginnenaardappelen.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 670,65
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 670,65
Vaderdag
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
    2de tegen -40%
  • Delhaize Hinde | Filet
    +/- 800 gr
  • Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
    21 gr
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
  • Céréal Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
    270 gr
  • Montinho Sao Miguel Vinho Regional Alentejano
    75 cl
    -40%
  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
  • Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
    21 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Melkerijboter
    250 gr
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr

Totaal:

+/-€84,95