Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Natural Tahini 160g van het merk Al'Fez »Lees meer >

Recept zoekresultatenGevulde butternut
Delhaize logo
  • Gevulde butternut
    C

Gevulde butternut

Gevulde butternutC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 300 g Bio varkensgehakt
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ei
  • 1 biobutternut
  • 1 grote ui
  • 10 blaadjes salie
  • 60 g verse crottin van biogeitenkaas Le Larry
  • 25 g parmezaan
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 300 g Bio varkensgehakt
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ei
  • 1 biobutternut
  • 1 grote ui
  • 10 blaadjes salie
  • 60 g verse crottin van biogeitenkaas Le Larry
  • 25 g parmezaan
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 40 min. + 30 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2 en verwijder de pitjes. Schik de 2 helften in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, en bak ze 30 min. in de oven.
2
Bak intussen de spekblokjes in een braadpan met 1 el olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte ui en de hele salieblaadjes gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 el olijfolie toe en fruit het gehakt kort goudbruin, zonder het volledig te bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de spekblokjes, de uien en de salie toe. Breng op smaak.
3
Meng het ei met de room en de geraspte parmigiano.
4
Haal het vruchtvlees uit de halve butternuts tot er +- 1,5 cm overblijft. Vul ze met het vleesmengsel, verdeel er kleine stukken geitenkaas bovenop en besprenkel voorzichtig met de parmigianoroom. Bak 30 min. in de oven.
5
Dien warm op, werk eventueel af met salie en geef er een slaatje bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2 en verwijder de pitjes. Schik de 2 helften in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, en bak ze 30 min. in de oven.
2
Bak intussen de spekblokjes in een braadpan met 1 el olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte ui en de hele salieblaadjes gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 el olijfolie toe en fruit het gehakt kort goudbruin, zonder het volledig te bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de spekblokjes, de uien en de salie toe. Breng op smaak.
3
Meng het ei met de room en de geraspte parmigiano.
4
Haal het vruchtvlees uit de halve butternuts tot er +- 1,5 cm overblijft. Vul ze met het vleesmengsel, verdeel er kleine stukken geitenkaas bovenop en besprenkel voorzichtig met de parmigianoroom. Bak 30 min. in de oven.
5
Dien warm op, werk eventueel af met salie en geef er een slaatje bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 163 kcal - Vetten: 1,2 g - Koolhydraten: 2,9 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 163 kcal - Vetten: 1,2 g - Koolhydraten: 2,9 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,3 g
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Kalf | Zonder kruiden

Delhaize

Gehakt | Varken | Kalf | Zonder kruiden

300 gr

€3,39

Gerookte spekjes

365

Gerookte spekjes

250 gr

€1,99

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

450 gr

Bio

€2,25

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

6 gr

€1,75

Geitenkaas | Rocamadour | AOC

Taste of Inspirations

Geitenkaas | Rocamadour | AOC

2 x 35 gr

€3,49

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium

Delhaize

Eieren | Bruine | Medium

4 st

€1,69

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,59

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€21,54