Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel

Geniet tot en met 11 september van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met Westmalle, wortelen en gedroogde abrikozen
Delhaize logo
  • Stoofpotje van konijn met Westmalle, wortelen en gedroogde abrikozen
    A

Stoofpotje van konijn met Westmalle, wortelen en gedroogde abrikozen

door Jeroen De Pauw
Stoofpotje van konijn met Westmalle, wortelen en gedroogde abrikozenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 konijn
  • 1 bussel wortelen
  • 3 uien
  • 250 g zachte gedroogde abrikozen
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 800 g krieltjes
  • 75 cl Westmalle Dubbel
  • 1,9 dl wildfond
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • peper
  • 1 konijn
  • 1 bussel wortelen
  • 3 uien
  • 250 g zachte gedroogde abrikozen
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 800 g krieltjes
  • 75 cl Westmalle Dubbel
  • 1,9 dl wildfond
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • peper

Begin met koken

: 1 u
1
Bak de stukken konijn (de kop en de lever worden in dit recept niet gebruikt) op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een brede stoofpan met de hete boter. Kruid met peper en zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte uien en de ras el hanout gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan.
2
Doe de konijnstukken terug in de stoofpan, samen met de wildfond, het bier, de helft van de tijm en 10 abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel 40 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote schaal met bakpapier en meng er de krieltjes met de olijfolie in. Kruid met zout, bestrooi met rozemarijn en schuif 30 min. in de oven.
4
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en kook ze 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
5
Voeg de wortelen en de rest van de gehalveerde abrikozen toe in de stoofpan. Meng en laat nog 5 min. koken.
6
Voeg de krieltjes toe aan de stoofpan en strooi er de rest van de tijm over. Dien warm op.
1
Bak de stukken konijn (de kop en de lever worden in dit recept niet gebruikt) op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een brede stoofpan met de hete boter. Kruid met peper en zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte uien en de ras el hanout gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan.
2
Doe de konijnstukken terug in de stoofpan, samen met de wildfond, het bier, de helft van de tijm en 10 abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel 40 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote schaal met bakpapier en meng er de krieltjes met de olijfolie in. Kruid met zout, bestrooi met rozemarijn en schuif 30 min. in de oven.
4
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en kook ze 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
5
Voeg de wortelen en de rest van de gehalveerde abrikozen toe in de stoofpan. Meng en laat nog 5 min. koken.
6
Voeg de krieltjes toe aan de stoofpan en strooi er de rest van de tijm over. Dien warm op.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 105 kcal – Vetten: 4 g – Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 1,2 g – Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 105 kcal – Vetten: 4 g – Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 1,2 g – Eiwitten: 7,3 g
Belgisch
Vaderdag,Moederdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Konijn | Park
Delhaize Filet | Konijn | Park
+/- 300 gr
+/-€
7
05
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Abrikozen | Zacht
Delhaize Abrikozen | Zacht
250 gr
2
89
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Fruitbier | Extra kriek | 4,3% ALC. | Fles
Belle-Vue Fruitbier | Extra kriek | 4,3% ALC. | Fles
4 x 25 cl
2de tegen -50%
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
6
65
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
4
29

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Totaal:
    +/-€31,84