Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met Westmalle, wortelen en gedroogde abrikozen
Delhaize logo
  • Stoofpotje van konijn met Westmalle, wortelen en gedroogde abrikozen
    A
Stoofpotje van konijn met Westmalle, wortelen en gedroogde abrikozenA

Stoofpotje van konijn met Westmalle, wortelen en gedroogde abrikozen

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 konijn
  • 1 bussel wortelen
  • 3 uien
  • 250 g zachte gedroogde abrikozen
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 800 g krieltjes
  • 75 cl Westmalle Dubbel
  • 1,9 dl wildfond
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • peper
  • 1 konijn
  • 1 bussel wortelen
  • 3 uien
  • 250 g zachte gedroogde abrikozen
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 800 g krieltjes
  • 75 cl Westmalle Dubbel
  • 1,9 dl wildfond
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • peper

Begin met koken

: 1 u
1
Bak de stukken konijn (de kop en de lever worden in dit recept niet gebruikt) op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een brede stoofpan met de hete boter. Kruid met peper en zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte uien en de ras el hanout gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan.
2
Doe de konijnstukken terug in de stoofpan, samen met de wildfond, het bier, de helft van de tijm en 10 abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel 40 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote schaal met bakpapier en meng er de krieltjes met de olijfolie in. Kruid met zout, bestrooi met rozemarijn en schuif 30 min. in de oven.
4
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en kook ze 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
5
Voeg de wortelen en de rest van de gehalveerde abrikozen toe in de stoofpan. Meng en laat nog 5 min. koken.
6
Voeg de krieltjes toe aan de stoofpan en strooi er de rest van de tijm over. Dien warm op.
1
Bak de stukken konijn (de kop en de lever worden in dit recept niet gebruikt) op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een brede stoofpan met de hete boter. Kruid met peper en zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte uien en de ras el hanout gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan.
2
Doe de konijnstukken terug in de stoofpan, samen met de wildfond, het bier, de helft van de tijm en 10 abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel 40 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote schaal met bakpapier en meng er de krieltjes met de olijfolie in. Kruid met zout, bestrooi met rozemarijn en schuif 30 min. in de oven.
4
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en kook ze 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
5
Voeg de wortelen en de rest van de gehalveerde abrikozen toe in de stoofpan. Meng en laat nog 5 min. koken.
6
Voeg de krieltjes toe aan de stoofpan en strooi er de rest van de tijm over. Dien warm op.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 105 kcal – Vetten: 4 g – Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 1,2 g – Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 105 kcal – Vetten: 4 g – Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 1,2 g – Eiwitten: 7,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vaderdag,Moederdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Abrikozen | Zacht

Delhaize

Abrikozen | Zacht

250 gr

€2,89

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Krielaardappelen

Delhaize

Krielaardappelen

1 kg

€2,69

Bier | 9,5% alc

St. Feuillien

Bier | 9,5% alc

75 cl

€6,45

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€29,88