Gebakken boschampignons
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Vegan
Moederdag,Romantisch diner
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 kg boschampignons (naar keuze)
- 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
- 1 fijngehakte sjalot
- 2 fijngehakte teentjes look
- 3 eetlepels olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021200304530000
F2009112400384940000
F2009112400384830000
F1986053100300100000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Borstel de champignons schoon, snijd eventuele slechte stukken weg en snijd in tweeën of in grote plakken.
- Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de champignons 7 à 8 min op een hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de look, de sjalot en de helft van de peterselie toe. Laat nog 5 minuten verder stoven. Haal van het vuur en voeg de rest van de peterselie en wat zout toe.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 230; energie (kCal): 55; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 144,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Herfst
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015021200304530000
F2009112400384940000
F2009112400384830000
F1986053100300100000
Laad nog 1 producten