Productterugroeping:« Stronkje fruit van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree
Delhaize logo
B

Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpureeB
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 duivenfilets
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 800 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 75 cl melk
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 1 feuille laurier
  • 19 cl wildfond
  • 20 cl rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 40 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • 8 duivenfilets
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 800 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 75 cl melk
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 1 feuille laurier
  • 19 cl wildfond
  • 20 cl rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 40 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • nootmuskaat

Begin met koken

: 40 min
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en gooi ze in een kookpot. Voeg er de fijngehakte knoflook aan toe, de melk en genoeg water om de aardappelen onder te dompelen. Voeg er het verkruimeld bouillonblokje aan toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen.
2
Borstel ondertussen de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes. Bewaar ze voor later.
3
Verwarm de oven voor op th. 5-150°C. Bak de duivenfilets aan beiden kanten snel goudbruin in een kleine pan met een mootje boter. Kruid met peper en zout en leg ze opzij in een ovenschotel voor later.
4
Roer het bakjus los van de pan en laat 1 min indikken. Voeg de wildfond toe en de tijm. Laat zachtjes sudderen.
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en vang het kookvocht op. Schud de aardappelen opnieuw in de kookpot en stamp ze met genoeg van het kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Houd de puree warm.
6
Fruit 1 fijngehakte sjalot in een pan met olie. Voeg er de paddenstoelen aan toe en bak ze een paar minuten. Breng op smaak. Steek de duivenfilets ondertussen in de oven en laat ze nog een tiental minuten bakken.
7
Voeg de rest van de boter toe aan de saus en neem ze van het vuur. Klop de saus op met een roerder en breng op smaak. Hak het groen van de lente-uitjes en voeg ze toe aan de paddenstoelen.
8
Serveer de duivenfilets met de saus, de paddenstoelen en de aardappelpuree.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en gooi ze in een kookpot. Voeg er de fijngehakte knoflook aan toe, de melk en genoeg water om de aardappelen onder te dompelen. Voeg er het verkruimeld bouillonblokje aan toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen.
2
Borstel ondertussen de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes. Bewaar ze voor later.
3
Verwarm de oven voor op th. 5-150°C. Bak de duivenfilets aan beiden kanten snel goudbruin in een kleine pan met een mootje boter. Kruid met peper en zout en leg ze opzij in een ovenschotel voor later.
4
Roer het bakjus los van de pan en laat 1 min indikken. Voeg de wildfond toe en de tijm. Laat zachtjes sudderen.
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en vang het kookvocht op. Schud de aardappelen opnieuw in de kookpot en stamp ze met genoeg van het kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Houd de puree warm.
6
Fruit 1 fijngehakte sjalot in een pan met olie. Voeg er de paddenstoelen aan toe en bak ze een paar minuten. Breng op smaak. Steek de duivenfilets ondertussen in de oven en laat ze nog een tiental minuten bakken.
7
Voeg de rest van de boter toe aan de saus en neem ze van het vuur. Klop de saus op met een roerder en breng op smaak. Hak het groen van de lente-uitjes en voeg ze toe aan de paddenstoelen.
8
Serveer de duivenfilets met de saus, de paddenstoelen en de aardappelpuree.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 764,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 764,69
Gluten vrij
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Duif
8

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Pays d'Oc | Merlot
    Delhaize Pays d'Oc | Merlot
    75 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Gevogelte | Fond | Licht
      Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
      22 cl
      3
      99
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €23,97