Recept zoekresultatenGebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:47
    B
  • Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpureeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 duivenfilets
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 800 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 75 cl melk
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 1 feuille laurierblad
  • 19 cl wildfond
  • 20 cl rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filets van houtduif
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009073100266310000
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013670000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Melk | Volle | Belgische
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en gooi ze in een kookpot. Voeg er de fijngehakte knoflook aan toe, de melk en genoeg water om de aardappelen onder te dompelen. Voeg er het verkruimeld bouillonblokje aan toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen.
    2. Borstel ondertussen de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes. Bewaar ze voor later.
    3. Verwarm de oven voor op th. 5-150°C. Bak de duivenfilets aan beiden kanten snel goudbruin in een kleine pan met een mootje boter. Kruid met peper en zout en leg ze opzij in een ovenschotel voor later. Roer het bakjus los van de pan en laat 1 min indikken. Voeg de wildfond toe en de tijm. Laat zachtjes sudderen.
    4. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en vang het kookvocht op. Schud de aardappelen opnieuw in de kookpot en stamp ze met genoeg van het kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Houd de puree warm.
    5. Fruit 1 fijngehakte sjalot in een pan met olie. Voeg er de paddenstoelen aan toe en bak ze een paar minuten. Breng op smaak. Steek de duivenfilets ondertussen in de oven en laat ze nog een tiental minuten bakken.
    6. Voeg de rest van de boter toe aan de saus en neem ze van het vuur. Klop de saus op met een roerder en breng op smaak. Hak het groen van de lente-uitjes en voeg ze toe aan de paddenstoelen.

    Kooktip

    Voeg eventueel wat rodebessengelei toe aan de saus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 764,69
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:47
      B
    • Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filets van houtduif
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009073100266310000
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013670000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Melk | Volle | Belgische
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099