Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenGebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree
Delhaize logo
  • B
  • Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpureeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 duivenfilets
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 800 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 75 cl melk
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 1 feuille laurier
  • 19 cl wildfond
  • 20 cl rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 40 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Baie Cap Pinotage Rood

Afrique du Sud - Zuid-Afrika

Baie Cap Pinotage Rood

75 cl

€4,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€26,64

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en gooi ze in een kookpot. Voeg er de fijngehakte knoflook aan toe, de melk en genoeg water om de aardappelen onder te dompelen. Voeg er het verkruimeld bouillonblokje aan toe en het blaadje laurier. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen.
  2. Borstel ondertussen de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes. Bewaar ze voor later.
  3. Verwarm de oven voor op th. 5-150°C. Bak de duivenfilets aan beiden kanten snel goudbruin in een kleine pan met een mootje boter. Kruid met peper en zout en leg ze opzij in een ovenschotel voor later.
  4. Roer het bakjus los van de pan en laat 1 min indikken. Voeg de wildfond toe en de tijm. Laat zachtjes sudderen.
  5. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en vang het kookvocht op. Schud de aardappelen opnieuw in de kookpot en stamp ze met genoeg van het kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Houd de puree warm.
  6. Fruit 1 fijngehakte sjalot in een pan met olie. Voeg er de paddenstoelen aan toe en bak ze een paar minuten. Breng op smaak. Steek de duivenfilets ondertussen in de oven en laat ze nog een tiental minuten bakken.
  7. Voeg de rest van de boter toe aan de saus en neem ze van het vuur. Klop de saus op met een roerder en breng op smaak. Hak het groen van de lente-uitjes en voeg ze toe aan de paddenstoelen.
  8. Serveer de duivenfilets met de saus, de paddenstoelen en de aardappelpuree.

Kooktip

Voeg eventueel wat rodebessengelei toe aan de saus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 764,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 764,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
  • B
  • Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Baie Cap Pinotage Rood

Afrique du Sud - Zuid-Afrika

Baie Cap Pinotage Rood

75 cl

€4,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€26,64