Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenEverzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de oven
Delhaize logo
  • Everzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de oven
    A

Everzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de oven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Everzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de ovenA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kg everzwijnragout
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 2 el bloem
  • 5 el honing
  • 1 fles rode wijn (75 cl)
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 3 el mosterd à l'ancienne
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 groot teentje knoflook
  • 5 jeneverbessen
  • 1 el zwarte peperbollen
  • peper en zout
  • 6 appelen (voor de appelen uit de oven)
  • 2 sjalotten (voor de appelen uit de oven)
  • 2 el olijfolie (voor de appelen uit de oven)
  • 4 takjes tijm (voor de appelen uit de oven)
  • 2 takjes rozemarijn (voor de appelen uit de oven)
  • 2 blaadjes laurier (voor de appelen uit de oven)
  • 4 teentjes knoflook (voor de appelen uit de oven)
  • 4 jeneverbessen (voor de appelen uit de oven)
  • peper en zout (voor de appelen uit de oven)

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Honing | Algarve

Meli

Honing | Algarve

340 gr

€4,99

Baie Cap Pinotage Rood

Afrique du Sud - Zuid-Afrika

Baie Cap Pinotage Rood

2 × 75 cl

€9,98

Fond | Kalf

Maggi

Fond | Kalf

110 gr

€5,79

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,89

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

2 × 16 gr

€13,10

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Jeneverbessen

Santa Maria

Kruiden | Jeneverbessen

21 gr

€4,25

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€66,27

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 2 u. kooktijd (+ 24 à 48 u marineertijd)

  1. Snijd de wortelen en de uien in grote stukken. Plet het gepelde teentje knoflook. Doe alles in een schaal met de wijn, de tijm, de rozemarijn, de laurierblaadjes, de jeneverbessen, de zwarte peperbollen en het zout. Roer er de everzwijnragout onder, dek af en laat 24 à 48 u in de koelkast marineren. Meng intussen af en toe.
  2. Laat de vleesblokjes goed uitlekken en bak ze in 2 beurten rondom goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de boter en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Doe het vlees in een stoofpan met de marinade en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat 2 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen gedeeltelijk en schik ze in een schaal. Leg er de ongepelde gehalveerde sjalotten rond, samen met de hele ongepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen, de tijm, de rozemarijn en 2 laurierblaadjes. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Schuif 30 min in de oven.
  4. Laat het vlees uitlekken, zodra het gaar is, en filter het kookvocht. Smelt de rest van de boter langzaam in een steelpan, bestrooi ze met bloem en meng 1 min. Voeg al kloppend het gefilterde kookvocht en de kalfsfond toe. Breng aan de kook. Voeg de honing en de mosterd toe en laat 5 min pruttelen. Doe alles (vlees + saus) terug in de stoofpan en breng verder op smaak. Dien warm op, met de appelen. Geef er bijv. aardappelpuree bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 602; energie (kCal): 143; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 747,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 602; energie (kCal): 143; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 747,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Everzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de oven
    A

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Honing | Algarve

Meli

Honing | Algarve

340 gr

€4,99

Baie Cap Pinotage Rood

Afrique du Sud - Zuid-Afrika

Baie Cap Pinotage Rood

2 × 75 cl

€9,98

Fond | Kalf

Maggi

Fond | Kalf

110 gr

€5,79

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,89

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

2 × 16 gr

€13,10

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Jeneverbessen

Santa Maria

Kruiden | Jeneverbessen

21 gr

€4,25

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€66,27