Deze verpakkingen gebruik je best om eten in te vriezen
Gebruik luchtdichte vershoudbakjes of diepvrieszakjes om je producten en restjes in te vriezen. Zakjes zijn perfect voor groente, fruit, vlees, vis en kleine overschotten. Je kunt diepvrieszakjes makkelijk vacuüm trekken, zodat er weinig lucht bij je eten komt. Dat zorgt ervoor dat je producten langer houdbaar zijn. En bovendien bespaar je zo ook heel wat ruimte in je diepvries.
Ook harde plastic bakjes zijn prima, bijvoorbeeld voor soepen, sauzen en bereide maaltijden. Deze gerechten in een zakje gieten zou immers niet zo heel handig zijn! Laat altijd wat ruimte over aan de bovenkant van het potje, zodat het eten wat kan uitzetten tijdens het bevriezen.
Er zijn ook glazen potten met een deksel die je kunt gebruiken, maar let er dan wel op dat het glas geschikt is voor de diepvriezer. Niet elke glazen bewaardoos kan immers in de diepvries!
Ben je een echte less waste warrior, dan kun je natuurlijk ook voor herbruikbare siliconen diepvrieszakjes gaan. Die kun je na het ontdooien in de vaatwas steken, zodat je ze opnieuw kunt gebruiken.