Pink lamingtons
door Gema Gomez


Makkelijk
> 60 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 10 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 150 g geraspte kokosnoot
- 6 repen (van 80 g) witte chocolade met frambozen Galler Fairtrade
- 800 g hotelcake
- 150 g geraspte kokosnoot
- 6 repen (van 80 g) witte chocolade met frambozen Galler Fairtrade
- 800 g hotelcake
Begin met koken
: 30 min. (+3 u 30 min. droogtijd en koeltijd)
- 1Snijd de cake in 5 dikke sneetjes. Leg ze plat neer, snijd ze in 2 en snijd +- 1,5 cm van de basis weg, tot blokjes van +- 4,5 cm zijde. Verdeel ze over een bakrooster en laat ze gedurende 1 u à 1 u 30 min. lichtjes in de openlucht drogen (als ze te vers zijn, is het moeilijker om ze netjes met glazuur te bedekken).
- 2Bekleed een dienblad met bakpapier en bedek het met een fijne laag geraspte kokosnoot. Hak de chocolade, doe hem in een dikke glazen slakom die je op een kookpot met een bodem warm water klemt. Warm de chocolade al mengend zachtjes op. Zet het vuur af zodra de chocolade gesmolten is. Leg er 1 cakeblok in, draai hem voorzichtig, met behulp van 2 vorken, om hem langs alle kanten te bestrijken. Prik erin en schud er zachtjes de overtollige chocolade af. Leg de cake op het dienblad met de kokosnoot. Bestrijk alle blokken op dezelfde manier. Laat ze 30 min. rusten en rol ze dan voorzichtig door de rest van de kokosnoot.
- 3Laat minstens 2 u in de koelkast opstijven tot de buitenste laag lekker krokant is (overheerlijk met de zachte cake binnenin!). Serveer en bewaar op kamertemperatuur.
- 1Snijd de cake in 5 dikke sneetjes. Leg ze plat neer, snijd ze in 2 en snijd +- 1,5 cm van de basis weg, tot blokjes van +- 4,5 cm zijde. Verdeel ze over een bakrooster en laat ze gedurende 1 u à 1 u 30 min. lichtjes in de openlucht drogen (als ze te vers zijn, is het moeilijker om ze netjes met glazuur te bedekken).
- 2Bekleed een dienblad met bakpapier en bedek het met een fijne laag geraspte kokosnoot. Hak de chocolade, doe hem in een dikke glazen slakom die je op een kookpot met een bodem warm water klemt. Warm de chocolade al mengend zachtjes op. Zet het vuur af zodra de chocolade gesmolten is. Leg er 1 cakeblok in, draai hem voorzichtig, met behulp van 2 vorken, om hem langs alle kanten te bestrijken. Prik erin en schud er zachtjes de overtollige chocolade af. Leg de cake op het dienblad met de kokosnoot. Bestrijk alle blokken op dezelfde manier. Laat ze 30 min. rusten en rol ze dan voorzichtig door de rest van de kokosnoot.
- 3Laat minstens 2 u in de koelkast opstijven tot de buitenste laag lekker krokant is (overheerlijk met de zachte cake binnenin!). Serveer en bewaar op kamertemperatuur.
Per 100g: Energie: 463 kcal - Vetten: 29,4 g - Koolhydraten: 49,1 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g: Energie: 463 kcal - Vetten: 29,4 g - Koolhydraten: 49,1 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5,9 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Winter
Dessert
Ingrediënten voor 10 personen
Toon:
- Vahiné Kokosnoot | Geraspt2 × 115 gr25
- Delhaize Chocolade | Wit100 gr96
- LU Cakes | Cake & Choc | Chocoladestukjes6 × 150 gr-25% voor 309



