#HalloGoebezigers
Better Planet

Minder plastic. Minder CO2. Minder verspilling.

Met ons actieplan The Lion’s Footprint zetten we ons in voor het klimaat. We lanceren verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarbij focussen we steeds op 3 grote pijlers: minder plastic, minder CO2 en minder (voedsel)verspilling. Kijk snel wat we al gedaan hebben!

Meer weten over The Lion's Footprint >

Dit hebben we al bespaard sinds mei 2019:

Initiatief in de kijker

16/09/2021

Een nieuwe FSC-gecertifeerde papieren verpakking voor onze aardappelen.

Initiatief #97 - Met The Lion's Footprint zet Delhaize zich 100% in voor het klimaat. Beetje bij beetje verminderen we plastic waar mogelijk.

Lees meer >

21/10/2021

Een nieuwe duurzamere verpakking voor ons konijnenvlees.  

Initiatief #98 - We kiezen telkens voor konijnenvlees van de beste kwaliteit, rijk aan ijzer en omega-3 vetzuren. Dit magere vlees is het ideale vlees voor sappige en originele recepten: gestoofd, gewokt, gegrild of gebakken. Logisch dus dat we het in een nieuwe verpakking aanbieden.  

Lees meer >

Draag je steentje bij met onze tips

Ook jij kan bijdragen aan minder plastic, minder CO2 en minder verspilling. Wij verzamelden alvast een pak handige tips hiervoor. Weet jij zelf nog een goeie tip? Laat het ons weten!

 

Vertel ons je tip >

 

Ontdek alle tips >

Tip van Sofie uit Tervuren

Maak tapenade van restjes groenten. In de mixer met olijfolie, look en Provençaalse kruiden en klaar. Dippen maar!

Tip van Frederik uit Kortrijk

Van groenten en fruit kan je bijna alles opeten, het is een kwestie van gewoonte. De bladeren van broccoli of radijzen of het loof van wortelen doen het goed in salades of soep.

Tip van Veronique

De facturen bij thuislevering zijn op wit papier én enkelzijdig geprint. Je zou enorm veel besparen aan papier (én aan geld) indien je dit dubbelzijdig doet.