#HalloGoebezigers
Better Planet

Met The Lion’s Footprint naar een kleinere ecologische voetafdruk.

Delhaize wil beter doen. Beter voor het milieu. Beter voor onze toekomst. Want wat we nu doen, heeft gevolgen voor later. Daarom introduceerden we The Lion’s Footprint, een duurzaam actieplan waarmee we volop gaan voor minder plastic, minder CO2 en minder verspilling.

Lees hier alvast het duurzaamheidsverslag van 2019 en kom meteen te weten hoeveel verschil onze initiatieven al gemaakt hebben.

Onze CEO Xavier Piesvaux beantwoordt alvast een aantal kritische vragen over The Lion’s Footprint. Kijk maar!

Minder plastic

We gebruiken zo weinig mogelijk plastic en zoveel mogelijk recycleerbare verpakking en herbruikbare alternatieven. Maar we hebben nog meer doelen tegen 2025:

  • Hoeveelheid plastic met 25% verminderen voor onze eigen merkproducten
  • Voor onze dranken: 50% gerecycleerde rPET-verpakkingen gebruiken
  • Voor de rest: 100% herbruikbare & recycleerbare verpakkingen gebruiken

Lees meer >

 

Minder CO2

Bij Delhaize zijn alle winkels sinds eind 2021 in België volledig CO2-neutraal. Sinds 2008 is de uitstoot van onze winkels al met 44% verminderd! Maar ’t is nog lang niet gedaan.

We zijn van plan om:

  • Ons mobiliteitsbeleid duurzamer te maken
  • Met nieuwe technologieën, apparatuur, groene energie en veranderingen in het gedrag van onze medewerkers ons hoofdkwartier en onze winkels volledig CO2-neutraal te maken
  • Onze manier van distributie te verbeteren met o.a. vrachtwagens met 2 verdiepingen
  • Dankzij Urbike gebeuren de laatste leveringskilometers aan onze winkels met de bakfiets

Lees meer >

 

Minder verspilling

Al sinds 2012 hebben we een programma voor voedselrecuperatie. De producten uit onze winkels die op het einde zijn van hun productcyclus? Die geven we aan Voedselbanken en goede doelen. Je vindt ons trouwens ook op Too Good To Go. Daarmee kan jij ook heel wat producten redden! Download de app en probeer het maar eens uit.

Meer weten over de resultaten van de voedselverspilling

Lees meer >

The Lion’s Footprint Fonds

Het ondernemen van al deze initiatieven alleen is niet voldoende. Daarom engageren we de merken die te koop zijn in onze winkels om plastic, CO2 en (voedsel)verspilling te reduceren. Zo investeren we samen met hen via het The Lion’s Footprint Fonds in internationale en lokale projecten die de hoeveelheid van deze 3 pijlers vermindert.

Alles over het Fonds >