• Cheesecake met rode vruchten en speculoos
    Nutri-Score D

Cheesecake met rode vruchten en speculoos

Cheesecake met rode vruchten en speculoosD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 50 g boter + een noot
  • 5 eieren
  • 160 g griessuiker
  • 1 koffielepel vloeibaar vanillearoma (facultatief)
  • 500 g ricotta
  • 300 g rode vruchten naar keuze
  • 200 g speculoos
  • 50 g boter + een noot
  • 5 eieren
  • 160 g griessuiker
  • 1 koffielepel vloeibaar vanillearoma (facultatief)
  • 500 g ricotta
  • 300 g rode vruchten naar keuze
  • 200 g speculoos

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. 2
    Bekleed de bodem van een ronde diepe taartvorm met bakpapier en smeer de rand lichtjes in met boter.
  3. 3
    Verkruimel de speculoos tot poeder en voeg de gesmolten boter toe; meng goed.
  4. 4
    Druk het speculoosmengsel met de rug van een lepel op de bodem.
  5. 5
    Bedek met de rode vruchten (in stukken gesneden en ontpit indien nodig).
  6. 6
    Meng de ricottakaas en de suiker met de garde, voeg de eieren en het vanillearoma toe.
  7. 7
    Meng goed en giet op het fruit.
  8. 8
    Bak 50 min. in de oven, maar laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
  9. 9
    Laat volledig afkoelen, dek af en zet enkele uren in de koelkast. (Nog lekkerder wanneer je de cake een dag op voorhand maakt).
  10. 10
    Haal wel of niet uit de vorm, zoals je zelf verkiest. Serveer koud.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. 2
    Bekleed de bodem van een ronde diepe taartvorm met bakpapier en smeer de rand lichtjes in met boter.
  3. 3
    Verkruimel de speculoos tot poeder en voeg de gesmolten boter toe; meng goed.
  4. 4
    Druk het speculoosmengsel met de rug van een lepel op de bodem.
  5. 5
    Bedek met de rode vruchten (in stukken gesneden en ontpit indien nodig).
  6. 6
    Meng de ricottakaas en de suiker met de garde, voeg de eieren en het vanillearoma toe.
  7. 7
    Meng goed en giet op het fruit.
  8. 8
    Bak 50 min. in de oven, maar laat de cheesecake nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan.
  9. 9
    Laat volledig afkoelen, dek af en zet enkele uren in de koelkast. (Nog lekkerder wanneer je de cake een dag op voorhand maakt).
  10. 10
    Haal wel of niet uit de vorm, zoals je zelf verkiest. Serveer koud.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 920; energie (kCal): 220; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 18,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 788,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 920; energie (kCal): 220; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 18,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 788,92
Amerikaans
Vegetarisch
Picknick
Overig
Lente
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Boter
    50 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Suiker
    160 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Vanille aroma
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Ricotta
    500 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rode vruchten
    300 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Speculoos
    200 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st

Totaal:

€2,19