1
Meng de karnemelk met de geriste tijm, de Espelettepeper, de paprika, de komijn, de oregano en zout. Snijd de kippenboutfilets in 2 als het dikke exemplaren zijn (je hebt in totaal 8 stuks nodig) en bestrijk ze langs alle kanten met marinade. Dek af en laat in de koelkast rusten: liefst de hele nacht, zodat ze lekker mals zijn, maarreken minstens 30 min.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en warm de frituurolie in een braadpan op. Neem de kippenstukken uit de marinade en laat ze zo weinig mogelijk uitlekken. Haal ze door de bloem en bak ze 2 à 3 min. per kant goudbruin, in de hete (maar niet dampende) olie. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de stukken kip over en bak ze nog 15 min. in de oven. Open de hamburgerbroodjes en gril deze intussen ook lichtjes in de oven.
3
Meng de yoghurt met de mayonaise. Roer er de kappertjes en de grofgehakte augurken onder, samen met de fijngehakte lente-uitjes, peterselie en dragon. Kruid met peper en zout.
4
Snipper de rode en de witte kool met de mandoline fijn.
5
Garneer de broodjes met de saus, de gefrituurde kip en een beetje kool. Geef er eventueel zoeteaardappelfrietjes bij.
6
Tip: Meng de rest van de gesnipperde kool met een beetje saus tot een slaatje en serveer als bijgerecht.
1
Meng de karnemelk met de geriste tijm, de Espelettepeper, de paprika, de komijn, de oregano en zout. Snijd de kippenboutfilets in 2 als het dikke exemplaren zijn (je hebt in totaal 8 stuks nodig) en bestrijk ze langs alle kanten met marinade. Dek af en laat in de koelkast rusten: liefst de hele nacht, zodat ze lekker mals zijn, maarreken minstens 30 min.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en warm de frituurolie in een braadpan op. Neem de kippenstukken uit de marinade en laat ze zo weinig mogelijk uitlekken. Haal ze door de bloem en bak ze 2 à 3 min. per kant goudbruin, in de hete (maar niet dampende) olie. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de stukken kip over en bak ze nog 15 min. in de oven. Open de hamburgerbroodjes en gril deze intussen ook lichtjes in de oven.
3
Meng de yoghurt met de mayonaise. Roer er de kappertjes en de grofgehakte augurken onder, samen met de fijngehakte lente-uitjes, peterselie en dragon. Kruid met peper en zout.
4
Snipper de rode en de witte kool met de mandoline fijn.
5
Garneer de broodjes met de saus, de gefrituurde kip en een beetje kool. Geef er eventueel zoeteaardappelfrietjes bij.
6
Tip: Meng de rest van de gesnipperde kool met een beetje saus tot een slaatje en serveer als bijgerecht.