• Cake-pops met mandarijen en chocolade
    Nutri-Score D

Cake-pops met mandarijen en chocolade

Cake-pops met mandarijen en chocoladeD
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 eieren
  • 2 kleine mandarijnen
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 125 g rietsuiker in kristalvorm
  • 200 g Callets
  • zout
  • 2 eieren
  • 2 kleine mandarijnen
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 125 g rietsuiker in kristalvorm
  • 200 g Callets
  • zout

Begin met koken

35 min. + 50 min. kooktijd (+ 30 min. koeltijd)
  1. 1
    Rasp de zeste van de mandarijnen fijn en houd hem apart. Doe de hele mandarijnen in een steelpan, overgiet ze volledig met water en breng aan de kook. Laat 25 min. pruttelen, giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd de mandarijnen in stukken en mix ze fijn.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng het amandelpoeder, de bloem, het zout, de eieren en de mandarijnenpuree tot een homogeen deeg. Giet het deeg in de vakjes van een grote siliconen muffinbakvorm (24 stuks van 4 cm diameter). Schuif 25 min. in de oven en laat afkoelen.
  3. 3
    Ontvorm de cakejes en prik er aan de zijkant houten spiesjes in. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Hoe? Heel eenvoudig: doe de Callets in een grote kom en vorm een putje in het midden. Laat 1 min. koken op 600 W (niet hoger en niet langer: chocolade is delicaat) en meng. Herhaal telkens tot de chocolade mooi glad is.
  4. 4
    Overgiet de cake-pops met gesmolten chocolade, bestrooi ze met een beetje zeste en laat ze minstens 30 min. in de koelkast stollen. Hoho, rustig aan: één tegelijk!
  1. 1
    Rasp de zeste van de mandarijnen fijn en houd hem apart. Doe de hele mandarijnen in een steelpan, overgiet ze volledig met water en breng aan de kook. Laat 25 min. pruttelen, giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd de mandarijnen in stukken en mix ze fijn.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng het amandelpoeder, de bloem, het zout, de eieren en de mandarijnenpuree tot een homogeen deeg. Giet het deeg in de vakjes van een grote siliconen muffinbakvorm (24 stuks van 4 cm diameter). Schuif 25 min. in de oven en laat afkoelen.
  3. 3
    Ontvorm de cakejes en prik er aan de zijkant houten spiesjes in. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Hoe? Heel eenvoudig: doe de Callets in een grote kom en vorm een putje in het midden. Laat 1 min. koken op 600 W (niet hoger en niet langer: chocolade is delicaat) en meng. Herhaal telkens tot de chocolade mooi glad is.
  4. 4
    Overgiet de cake-pops met gesmolten chocolade, bestrooi ze met een beetje zeste en laat ze minstens 30 min. in de koelkast stollen. Hoho, rustig aan: één tegelijk!
Per 100 g: Energie: 360 kcal – Vetten: 18,7 g – Koolhydraten: 37,5 g - Vezels: 5,7 g – Eiwitten: 8,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 360 kcal – Vetten: 18,7 g – Koolhydraten: 37,5 g - Vezels: 5,7 g – Eiwitten: 8,3 g
Amerikaans
Vegetarisch
Kids
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Mandarijnen
    100 gr
  • Vahiné Amandelen | Poeder
    125 gr
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
    500 gr
  • Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    2 × 180 gr
    Bio
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    €24,91